Suriny to tajlandzki produkt jednego z najzdrowszych olejów roślinnych – oleju z ryżu. Pozyskiwany w procesie rafinacji wyłącznie metodami fizycznymi, zawiera wiele cennych dla organizmu ludzkiego wartości odżywczych. Jego delikatny smak i wszechstronne zastosowanie doceniają dietetycy i znawcy kuchni.
Olej z ryżu SURINY posiada wiele walorów zarówno prozdrowotnych, smakowych jak i użytkowych.
Olej ten:
– obniża poziom cholesterolu we krwi z uwagi na korzystny skład kwasów tłuszczowych oraz obecność GAMMA ORYZANOLU. Ten przeciwutleniacz jest charakterystyczny dla oleju z ryżu. Olej Suriny ma go 8 000 ppm ( inne oleje, które są na rynku mają ok. 2 200 ppm ).
– ma wysoka temperaturę dymienia, co oznacza smażenie bez dymu i pryskania.
– potrawy smażone na oleju z ryżu są mniej kaloryczne (nawet o 20% ), bo olej z ryżu w mniejszym stopniu wchłania się w potrawę.
– ma delikatny, neutralny smak, co pozwala potrawom zachować ich naturalne właściwości.
Dystrybutor: Italmex Warszawa Sp. z o.o., ul. Jana Olbrachta 94, 01-102 Warszawa, www.italmex.pl