OLE! poleca: Omlet z boczkiem

Poznaj jedną z najwspanialszych śródziemnomorskich przekąsek. Odkryj prawdziwą kwintesencje lata zamkniętą w wygodnym słoiczku. Niebanalny smak, głębia aromatu i nieograniczone kulinarne możliwości – to tylko kilka z zalet NOWOŚCI OLE! – Bruschetta  pomidory + zioła.

Omlet z boczkiem i Bruschetta pomidory + zioła OLE!

Składniki:

  • 2 jajka
  • ½ szalotki
  • 3 łyżki startego twardego sera
  • kilka plasterków boczku pokrojonego w drobną kostkę
  • garść pietruszki, koperku
  • sól, pieprz
  • ½ słoiczka Bruschetta pomidory + zioła OLE!
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Na patelni podsmażamy cebulkę i pokrojony boczek. W misce łączymy i mieszamy jajka. Dodajemy posiekane zioła, sól, pieprz oraz starty ser. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy masło. Wlewamy masę jajeczną. Czekamy, aż się brzegi się zetną i przekładamy na drugą stronę. Zdejmujemy omlet na talerz, na środek układamy Bruschetta pomidory + zioła OLE!. Podajemy na ciepło.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *