Nowość! Produkty Sokołów bez glutenu

Z myślą o osobach z nietolerancją glutenu oraz cierpiących na celiakię, firma Sokołów S.A. wprowadza na rynek produkty bezglutenowe. Symbol przekreślonego kłosa, będący gwarancją, że w składzie nie występuje gluten, pojawi się między innymi na Snackach wędzonych i pleśniowych, Kiełbasie polskiej czy Gold Salami delikatesowym. Lista produktów bezglutenowych z Sokołowa będzie sukcesywnie powiększana.

sokolow-mini-snacki-we%cc%a8dzone-100g-bez-glutenuWedług badań, na celiakię choruje ok. 1% populacji. Nietolerancję glutenu może mieć nawet 10% populacji i jest to jedna z najczęściej występujących nietolerancji pokarmowych. Osoby źle reagujące na gluten oraz cierpiące na celiakię muszą stosować ścisłą dietę, polegającą na wyeliminowaniu wszelkich składników zawierających to szkodliwe dla nich białko.

Sokołów jest firmą, która w szczególny sposób zwraca się również do osób o określonych wymaganiach dietetycznych. Wychodząc naprzeciw potrzebom konsumentów, którzy muszą wyłączyć gluten ze swojego jadłospisu, wprowadza wyroby, dzięki którym również oni będą mogli w prosty i wygodny sposób komponować codzienną dietę.

sokolow-mini-snacki-plesniowe-100g-bez-glutenuBezglutenowe produkty są wytwarzane w jednym z siedmiu zakładów produkcyjnych Sokołów S.A. Dzięki uważnemu procesowi wyboru dostawców, firma gwarantuje że wszystkie stosowane w nim przyprawy i dodatki do żywności nie zawierają w swoim składzie glutenu. Co bardzo istotne, całkowite wyeliminowanie glutenu w żaden sposób nie wpłynęło na smak i wysoką jakość produktów.

Produkty bezglutenowe Sokołów będą wyraźnie oznakowane napisem na opakowaniu, jak również symbolem przekreślonego kłosa.

sokolow-kielbasa-polska-bez-glutenuO firmie Sokołów S.A.

SOKOŁÓW S.A. to lider i najbardziej rozpoznawalna marka w branży mięsnej w Polsce, znana i ceniona za granicą. Do najsilniejszych marek spółki należą Sokoliki, Gold, Uczta Qulinarna, Naturrino, Darz Bór. Główna siedziba spółki znajduje się w Sokołowie Podlaskim. Zakłady produkcyjne zlokalizowane są w Sokołowie Podlaskim, Kole, Robakowie, Dębicy, Czyżewie, Jarosławiu i Tarnowie. Spółka posiada również biuro w Warszawie.

Grupa SOKOŁÓW S.A. od lat jest prekursorem zmian i wyznacza nowe standardy w branży przetwórstwa mięsnego. Do produkcji wykorzystuje surowce najwyższej jakości, w dużej części pozyskiwane w ramach programów współpracy z hodowcami. sokolow-gold-salami-delikatesowe-250g-bez-glutenuProdukcja odbywa się zgodnie z wymaganiami uznanych międzynarodowych standardów IFS oraz BRC. Wszystkie zakłady posiadają certyfikat ISO14001, potwierdzający spełnianie najwyższych wymagań dotyczących środowiska.

SOKOŁÓW S.A. od lat zajmuje wysokie pozycje w rankingach. Według Rankingu Polskich Marek dziennika Rzeczpospolita, marka Sokołów jest najcenniejszą i najsilniejszą polską marką w branży mięsnej. Marki produkowane w Grupie SOKOŁÓW zdobyły m.in. nagrodę “Ulubiona Marka 2015”, Godło „Teraz Polska”, Nagrodę Kupców Polskich “Złoty Paragon” i “Przeboje FMCG”. Firma została też dwukrotnie wyróżniona w ogólnoeuropejskim badaniu European Trusted Brands (Superbrands 2013 i 2014). Najnowsze marki, “Naturrino” i “Uczta Qulinarna” zostały nagrodzone Złotymi Medalami Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *