Nowość: Passata Rustica z bazylią

Cirio – włoska marka, należąca obecnie do grupy Conserve Italia, a w Polsce dystrybuowana przez firmę North Coast. Jej produkty od ponad 160 lat rozpieszczają podniebienia klientów na całym świecie – od Liverpoolu po Sydney. logo cirio1Twórca marki – Francesco Cirio (urodzony w miejscowości Nizza Monferrato – prowincja Asti, region Piemont), już jako bardzo młody człowiek handlował warzywami i owocami m.in. z Anglią. W roku 1856 roku (mając zaledwie 20 lat) znalazł się w gronie pierwszych osób na świecie, którym zawdzięczamy udoskonalenie techniki apertyzacji. Ta metoda konserwowania żywności rozwiązała problem szybkiego psucia się owoców i warzyw. Wtedy także Francesco założył fabrykę Cirio w Turynie, której produkty szybko podbiły europejski rynek żywności, stały się też jednymi z najbardziej popularnych we Włoszech.

Od samego początku motorem rozwoju i sukcesu Cirio były badania poszukiwawcze oraz rozwojowe, a ich efektem wysokiej klasy produkty o doskonałym smaku. Przetwory pomidorowe z tym logo powstają wyłącznie z uprawianych na Półwyspie Apenińskim warzyw, które zbierane są w optymalnej fazie dojrzałości, kontrolowane pod względem jakości oraz przetwarzane krótko po zbiorach. Dzięki temu produkty marki Cirio zawsze świetnie smakują i nadają każdej potrawie niepowtarzalny iście włoski aromat.

Do gamy Passta Rustica, znanego i cenionego przez konsumentów Przecieru matki Cirio dołącza Passata Rustica w wersji z bazylią.

Rustica produkowana jest w 100% z włoskich pomidorów, zebranych w optymalnej fazie dojrzałości i przetworzonych zaraz po zbiorach. Do produkcji przecieru wykorzystywane są sita o grubych oczkach, dzięki tej technice rustica przypomina domowy przecier, który włoszki przygotowują w swoich domach.

Passata Rustica z bazylią doskonale sprawdzi się jako baza do sosu, zupy pomidorowej. Jest również świetną alternatywną do tradycyjnego soku pomidorowego.

CIRIO - Passata Rustica 700 0001

 

Odkryj świat doskonałych włoskich pomidorów na www.cirio1856.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *