NAŁ BIO – innowacja w segmencie napojów „na drogę”

Producent marki Nałęczowianka wprowadza na rynek napój NAŁ BIO w dwóch wariantach smakowych i butelce o poręcznej pojemności. Dzięki zawartości naturalnych aromatów i cukru trzcinowego, niskiej kaloryczności oraz czystemu składowi produkt wpisuje się w nowe trendy na rynku napojów.

Zainteresowanie konsumentów produktami o dobrym, prostym składzie rośnie. W odpowiedzi na ten trend Nestlé Waters, właściciel marki Nałęczowianka, poszerza jej portfolio o innowację – napój NAŁ BIO w dwóch wariantach smakowych: cytrynowo-limonkowym oraz brzoskwiniowy. Nowość nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów. Dzięki krótkiej liście składników ograniczonej do czterech pozycji nowa propozycja od Nestlé Waters wpisuje się w kategorię produktów Clean Label. Co więcej, wyróżnia ją też niska kaloryczność – NAŁ BIO zawiera tylko 1,6 g organicznego cukru trzcinowego, tj. 28 kJ w 100 ml. – Polacy mają coraz większą świadomość, że regularne picie wody pomaga utrzymać odpowiedni poziom nawodnienia, które umożliwia normalne funkcjonowanie organizmu – uprawianie aktywności fizycznej, efektywną pracę, realizację pasji i pragnień. Wiemy jednak, że czasami konsumenci mają ochotę napić się czegoś innego niż czysta woda – po prostu dla przyjemności samego smaku. Poszukują produktu, po który będą mogli sięgnąć bez wyrzutów sumienia. Wierzymy, że NAŁ BIO będzie odpowiedzią na te potrzeby – mówi Katarzyna Sternowska, brand manager marki Nałęczowianka.

Opakowanie i cena
NAŁ BIO dostępna jest w poręcznych butelkach o pojemności 0,5 l, wykonanych z lekkiego plastiku PET.  Zalicza się do nieustannie zyskujących na popularności formatów „na drogę”, mogących towarzyszyć konsumentom zawsze i wszędzie. Co istotne, butelki PET w pełni nadają się do recyklingu (ważne tylko, by po opróżnieniu zostały wyrzucone do odpowiedniego, żółtego kosza).  Ich rekomendowana cena wynosi 3,49 zł.

Producent: Nestlé Waters
Więcej informacji na stronie: www.naleczowianka.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *