Nowość! Kasza gryczana biała marki Kupiec

Wiosną 2015 roku firma Kupiec przygotowała wyjątkową nowość: kaszę gryczaną białą. To najbardziej wartościowa opcja dla poszukujących „zdrowych kalorii”, którą wyróżnia wysoka zawartość składników mineralnych i witamin oraz delikatny, naturalny smak. Wybornie smakuje podana zarówno jako element dania,  w towarzystwie warzyw i mięsa, jak samodzielnie, polana sosem. Opakowanie nowej kaszy gryczanej białej Kupiec zawiera 4 porcje w formie saszetek, które pozwalają na szybkie i proste przygotowanie zdrowego posiłku bogatego w cenne wartości odżywcze.

NOWOŚĆ! Kasza gryczana biała 4×100 g.
Kasza gryczana biała to najbardziej wartościowa kasza otrzymywana z niepalonych ziaren gryki, charakteryzująca się kremową barwą i łagodnym smakiem. Dzięki wysokiej zawartości białka i węglowodanów kasza stanowi źródło energii dla organizmu. Bogata w witaminy P, PP i z grupy B, błonnik, składniki mineralne i energetyczne, posiada właściwości wzmacniające odporność i oczyszczające. Zawarte w kaszy przeciwutleniacze wspierają naczynia krwionośne,  a także odpowiadają za opóźnienie procesów starzenia się, działają przeciwnowotworowo, antybakteryjnie i pomagają  w regulacji gospodarki hormonalnej. Doskonała przy dietach lekkostrawnych, bezglutenowych i alergiach!

Opakowanie: 4×100 g
Cena: 3,99 zł.

kasza_gryczana_biala

Serwis zdrowe nie nudne to źródło wiedzy na temat zdrowego stylu życia, nowinki i wskazówki kulinarne oraz baza przepisów i produktów marki Kupiec. Od kwietnia 2015 roku prezentuje swoją nową odsłonę – zapraszamy do odwiedzenia strony: www.zdrowenienudne.pl.

PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z MIODOWĄ NUTĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ JASNĄ
Porcja: 4 osoby

Kasza biała
Składniki:

  • 2 x woreczki kaszy gryczanej jasnej Kupiec
  • 1 x mały kalafior
  • 2 x cebulki szalotki
  • 2 x czerwone cebule
  • 20 x czarnych oliwek bez pestek
  • 1 x żółta papryka
  • 50 g orzechów włoskich
  • 10 g czerwonego pieprzu w zalewie
  • sok z 1  limonki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki miodu spadziowego
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • sól, czarny pieprz do smaku

Przygotowanie:
Ugotować kasze wg przepisu z opakowania, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 25 minut. W tym czasie ugotować kalafior i podzielić go na różyczki. Drobno pokroić szalotkę, czerwoną cebule, oliwki i żółtą paprykę. Wycisnąć sok z limonki, drobno posiekać orzechy włoskie. Wymieszać razem wszystkie składniki w dużej misce. Podawać natychmiast lub schłodzone w lodówce przez kilka godzin.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *