Nowoczesne opakowanie + wartościowa zawartość

Na rynku nie brakuje produktów spożywczych, które pod względem wizualnym prezentują się znakomicie. Jednak jeśli dodamy do tego atut w postaci wartości odżywczych, możemy mówić o propozycji kompletnej.

Przykładem produktu, którego bogactwo witamin i mikroelementów idzie w parze z nowoczesnym designem jest jarmuż z linii Green Gastro marki Eisberg. Jego 150-gramowe opakowanie zyskało właśnie nowy wygląd.
Wywodząca się ze Szwajcarii firma Eisberg od lat przykłada dużą wagę do opakowań produktów, dbając o ich dopracowany i estetyczny design. W przypadku linii Green Gastro nie było inaczej – szaty graficzne przeszły gruntowny lifting. Dzięki temu idealnie wpisują się w trendy obowiązujące obecnie w dziedzinie projektowania opakowań. Po zastosowanej zmianie zyskaliśmy bardziej przejrzysty i czytelny projekt. Turkusowy pasek na brzegu folii wraz z całą paletą naturalnych zieleni dodatkowo wizualnie podkreślają i oddają charakter zawartości. Ciekawym zabiegiem są elementy rysunkowe – szkice liści, nie pozostawiające wątpliwości co do kategorii produktowej, z jaką mamy do czynienia. Jarmuż, którego 150-gramowa porcja kosztuje ok. 5,00 zł jest jedną z ośmiu propozycji w ramach linii Green Gastro. Poza nim w ofercie znajdują się też 150-gramowe opakowanie sałaty lodowy, a także sześć mieszanek sałat: Toscana mix, Fitness mix, Bolero mix, Finezja mix, Salsa mix oraz Endivia mix – wszystkie pakowane po 500 g.

Sposoby na jarmuż
Zdrowotne właściwości jarmużu znane były już w starożytności. W Polsce moda na to warzywo jest stosunkowo młoda. Mimo to już zyskało ono rzeszę fanów. Jest to zasługa jego niebanalnego smaku i łatwości łączenia z innymi produktami. Wzrost popularności jarmużu wynika również z prozdrowotnych właściwości, w tym wysokiej zawartości antyoksydantów, beta-karotenu oraz witaminy C, które zmniejszają ryzyko chorób nowotworowych. Bardzo popularną formą podania tego warzywa są chipsy jarmużowe, stanowiące świetną alternatywę dla innych słonych przekąsek. Jeśli zależy nam, aby wydobyć z jarmużu jak najwięcej witamin i mikroelementów wykorzystajmy go jako składnik smoothie (poniżej podajmy przepis na jeden z wielu koktajli, do których można go dodać). Pamiętajmy przy tym, że im dokładniej rozdrobnimy liście, tym więcej wartości odżywczych zostanie z nich uwolnionych. Jarmuż z powodzeniem możemy także dusić, blanszować, smażyć oraz zapiekać.

Zielony koktajl „Przysmak Popeye’a”

fot. Orchidea Group

Składniki:

  • 2 świeże ogórki
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 garście szpinaku młodego marki Eisberg
  • 1 pomarańcza
  • 1 szklanka soku jabłkowego
  • 40 g jarmużu marki Eisberg

Wykonanie:
Ogórki i pomarańczę obrać, pokroić w kostkę. Z awokado wyjąć pestkę i obrać skórę. Pokrojone składniki wrzucić do blendera, dodać świeży jarmuż i szpinak. Do całości dolać sok jabłkowy, zblendować i przelać do szklanki.

Więcej inpiracji na stronie: www.eisberg.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *