Świetne topnienie i charakterystyczne „ciągnięcie się” to cechy, za które mozzarellę produkowaną przez Mlekpol cenią szefowie kuchni. Teraz te jej walory mogą poznać wszyscy konsumenci.
Mozzarella to ser doskonale znany wielbicielom pizzy w Polsce i wielu krajach Europy. Spółdzielnia Mleczarka Mlekpol w Grajewie oferowała go dotąd w dużych opakowaniach (o wadze jednego, dwóch oraz dwóch i pół kilograma), przeznaczonych głównie dla odbiorców z branży gastronomicznej. Teraz to się zmieniło, ponieważ producent – mając na względzie potrzeby klientów sklepów detalicznych – wprowadził do sprzedaży dwie nowości: mozzarellę w kawałku ważącym 300 g oraz mozzarellę tartą w 150-gramowej porcji. Obie propozycje pozwalają cieszyć się tym włoskim serem podczas domowego gotowania i pieczenia, a także zachować jego świeżość oraz walory smakowe w trakcie przechowywania w lodówce (to dzięki szczelnym i trwałym opakowaniom).
Mariaż włosko-polski
Mozzarella z Mlekpolu to połączenie włoskiej tradycji serowarskiej i składników najwyższej jakości. Ser powstaje wyłącznie z najlepszego mleka od krów wypasanych na łąkach Podlasia, Warmii i Mazur. Poza tym w jego składzie jest tylko sól i kultury bakterii mlekowych. Produkt doskonale sprawdzi się jako dodatek do ulubionej pizzy, ale też makaronów, zapiekanek oraz wytrawnych wypieków. Warto wspomnieć, że poza niezaprzeczalnymi atutami kulinarnymi mozzarella stanowi znakomite źródło wapnia, zawiera też bogactwo cennych witamin i minerałów. Dodajmy, że wraz z wprowadzeniem nowych wydań tego sera Mlekpol odświeżył szatę graficzną oferowanych wcześniej większych opakowań.
Producent: SM Mlekpol
Więcej informacji na stronie: