W odpowiedzi na aktualne trendy żywieniowe, firma Podravka wprowadziła na rynek pasty warzywne do smarowania pieczywa w czterech odsłonach. Tym, co je wyróżnia jest przede wszystkim brak sztucznych dodatków i duża ilość warzyw.
Pasty od chorwackiego producenta powstają na bazie najwyższej jakości składników naturalnego pochodzenia. Próżno szukać w nich nim dodatku cukru czy konserwantów. Są za to pełne warzyw, których zawartość dochodzi do 70%. Ich kremowa konsystencja sprawia, że idealnie nadają się do smarowania pieczywa, tortilli, naleśników, a także gofrów przygotowywanych na słono. Świetnie sprawdzą się więc podczas przygotowywania smacznych i lekkich śniadań czy kolacji oraz szybkich przekąsek, będąc idealną alternatywą dla zwykłych kanapek. Nowości to doskonała opcja dla osób, które poszukują ciekawych rozwiązań kulinarnych i chcą urozmaicić swoją codzienną dietę. Pasty są odpowiednie dla wegetarian i wegan, a także dla osób, które chcą włączyć do swojego menu produkty bazujące na naturalnych składnikach. Ich oferta obejmuje cztery kompozycje smakowe: z pomidorami i cukinią; z papryką, bakłażanem i ciecierzycą; z burakami i ciecierzycą oraz z nasionami słonecznika. Pasty pakowane są w słoiczki po 135 g.
Nowości idealnie uzupełniają aktualną ofertę Podravki w tej kategorii produktów. W portfolio marki znajdują się już bowiem, przygotowywane w oparciu o oryginalną chorwacką recepturę pasty warzywne Ajvar, polecana jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs, a także do dań z grilla i przekąsek. One również bazują na naturalnych składnikach i nie zawierają dodatku konserwantów.
Producent: Podravka
Więcej informacji na na stronie www.podravka.pl