Nowa linia ZE ŚWIATA NATURY od Dr. Oetker

Współcześni konsumenci są coraz bardziej świadomi i wymagający. Poszukują produktów zdrowszych, naturalnych, a jednocześnie smacznych. W odpowiedzi na ich potrzeby Dr. Oetker wprowadza na rynek nową gamę naturalnych dodatków do pieczenia, które ułatwią przygotowywanie domowych wypieków z użyciem najwyższej jakości składników pochodzących z różnych stron świata.
Najbardziej ceniona wanilia rośnie na Madagaskarze, Włochy i Brazylia słyną z cytrusów o wyjątkowej soczystości i aromacie, natomiast Cejlon z drzew cynamonowych. Te szlachetne dodatki ZE ŚWIATA NATURY już od marca 2017 roku pomogą wzbogacać wypieki, ciesząc podniebienia najbardziej wymagających smakoszy.

  • W szerokiej ofercie produktów ZE ŚWIATA NATURY znajdą się: Cukier z wanilią najszlachetniejszej odmiany Bourbon z Madagaskaru, Cukier ze skórką pomarańczową i Cukier ze skórką cytrynową z ekologicznych, nie poddawanych szkodliwym opryskom, upraw z włoskich gajów cytrusowych. Cukry o drobnej pudrowej konsystencji podkreślają wyjątkowy smak wypieków, deserów oraz napojów.
  • Nowością na polskim rynku będzie Cukier trzcinowy z cynamonem z najbardziej cenionej odmiany pochodzącej z Cejlonu.
  • Całości dopełnia Przyprawa do Szarlotki z kompozycją przypraw: cynamonu z Cejlonu, imbiru i kardamonu uzupełnionych o skórkę pomarańczową z ekologicznych włoskich upraw, sok z cytryny oraz cukier trzcinowy. Jedno opakowanie aromatycznej przyprawy wystarczy do przygotowania szarlotki z 1,5 kg jabłek.
  • W nowej linii produktów inspirowanej światem natury, znaleźć będzie można również pierwsze na polskim rynku Ekstrakty Naturalne w 4 oryginalnych wariantach smakowo-zapachowych: Wanilia Bourbon z Madagaskaru, Pomarańcza z Brazylii, Cytryna z Sycylii oraz Migdał z Maroka.

Wszystkie produkty z nowej linii ZE ŚWIATA NATURY to w 100% naturalne składniki bez dodatku barwników, konserwantów czy alkoholu, w przypadku ekstraktów w płynie. Uzupełnieniem idei są proste, naturalne opakowania.
Sugerowana cena detaliczna produktów: Cukry smakowe ok. 3,25 zł, Przyprawa ok. 2,45 zł, Ekstrakty naturalne o pojemności 30 ml ok. 6,00 zł.

 

Cukier trzcinowy z cynamonem
Składniki: cukier trzcinowy, 10% cynamon mielony, 3,3% cynamon mielony z Cejlonu. Możliwa obecność glutenu i mleka.

 

 

Cukier ze skórką cytrynową
Składniki: cukier, 11% skórka cytrynowa z upraw ekologicznych, naturalny aromat cytrynowy. Możliwa obecność glutenu i mleka.

 

 

Cukier ze skórką pomarańczową
Składniki: cukier, 11% skórka pomarańczowa z upraw ekologicznych, naturalny aromat pomarańczowy. Możliwa obecność glutenu i mleka.

 

 

Cukier z wanilią
Składniki: cukier, 6,8% mielone laski wanilii, 0,2% mielone laski wanilii Bourbon. Możliwa obecność glutenu i mleka.

 

 

Ekstrakt naturalny Wanilia Bourbon z Madagaskaru
Składniki: cukier inwertowany, syrop glukozowy, woda, ekstrakt z wanilii, 0,6% ziarna wanilii

 

 

Ekstrakt naturalny Pomarańcza z Brazylii
Składniki: olej rzepakowy, ekstrakt z pomarańczy

 

 

Ekstrakt naturalny Cytryna z Sycylii
Składniki: olej rzepakowy, ekstrakt z cytryn

 

 

Ekstrakt naturalny Migdał z Maroka
Składniki: olej słonecznikowy, ekstrakt z migdałów

 

 

Przyprawa do szarlotki
Składniki: cukier trzcinowy, 35% cynamon mielony, 10% cynamon mielony z Cejlonu, 5% imbir, 5% skórka pomarańczowa z upraw ekologicznych, koncentrat soku z cytryny, 0,3% kardamon w proszku. Możliwa obecność glutenu i mleka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *