Natura w butelce

Tym, którzy chcą zdrowo żyć i jeść polecamy nowe soki od Victorii Cymes. Są one utrwalane w unikalnej technologii, dzięki której zachowują większość wartości użytych do ich produkcji owoców oraz warzyw.

 Świadomość wpływu diety na nasze samopoczucie nieustannie rośnie. Czytamy etykiety produktów i wybieramy te, które nie tylko doskonale smakują, ale też są bezpieczne i dostarczają organizmowi cennych składników odżywczych. Jednocześnie ważna jest dla nas wygoda. Dlatego często sięgamy po gotowe rozwiązania, na przykład soki warzywne i owocowe.

Sok sokowi nie równy
Dostępne na naszym rynku soki różnią się między sobą sposobem produkcji i utrwalania, a przez to wartościami odżywczymi. Wiele z nich powstaje z koncentratów, czyli soki najpierw są poddawane skoncentrowaniu, a następnie rozcieńczane wodą i rozlewane do opakowań. Soki NFC (nie z koncentratu) i soki zagęszczone najczęściej podlegają pasteryzacji, która zapewnia bezpieczeństwo produktom, ale skutkuje również pozbawieniem ich części właściwości odżywczych, zmianą smaku, zapachu oraz barwy. Sposobem na to jest utrwalanie soków w technologii HPP (z ang. High Pressure Processing). Jako pierwszy producent w Polsce wykorzystuje ją firma Victoria Cymes.

Na czym to polega
Wprowadzone przez nią do sprzedaży tłoczone na zimno soki (na żadnym etapie produkcji nie poddawane działaniu wysokiej temperatury) są po wlaniu do butelek poddawane działaniu bardzo wysokiego ciśnienia (6000 atmosfer). W porównaniu z tradycyjną pasteryzacją, technika HPP nie powoduje istotnej utraty składników bioaktywnych zawartych w warzywach i owocach, a jakość sensoryczna utrwalonych w ten sposób produktów jest zbliżona do produktów świeżych. Pozwala ona również wydłużyć termin przydatności soków do spożycia nawet do dwóch miesięcy.  

Trzy sposoby na zdrowie
Victoria Cymes oferuje konsumentom trzy, powstające ze starannie wyselekcjonowanych warzyw i owoców kompozycje smakowe o inspirujących nazwach. Wariant #Sukces, łączący sok tłoczony ze świeżych jabłek, ananasów, truskawek i limonek zapewnia soczyste orzeźwienie pomocne w realizacji wszystkich życiowych celów. #Szczęście to naturalna słodycz i radosny pomarańczowy kolor, płynące z jabłka, mango i marchewki. Wariant #Pasja jest jak zielona energia, dodająca witalności w każdym momencie dnia. Jej źródło stanowią jabłko, seler naciowy, ogórek i nać pietruszki.

Kierunek – lodówka
Nowe tłoczone na zimno, niepasteryzowane soki marki Victoria Cymes powinny być przechowywane w temperaturze 1°C – 6°C (stąd idąc do sklepu szukać ich należy w lodówkach). Rekomendowana cena butelek o pojemności 210 ml wynosi 4,50 zł.

Producent: Victoria Cymes
Więcej informacji o nowościach można znaleźć na stronie:

Home

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *