NATURA FOOD & beECO coraz bliżej!

XIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej „NATURA FOOD” oraz IX Targi Ekologicznego Stylu Życia „beECO”, czyli najważniejsze wydarzenia branży produktów ekologicznych w Polsce, zadebiutują w Atlas Arenie w Łodzi. Przestrzeń wystawiennicza jednej z największych hal widowiskowo-sportowych w Polsce pozwala sprostać wszystkim wymogom stawianym przed branżą eventową. Dzięki temu w Atlas Arenie bezpiecznie czuć się będą zarówno wystawcy jak i osoby zainteresowane ich ofertą.

W trakcie trzydniowych targów (2 – 4 października) miłośnicy bioproduktów i ekożywności wezmą udział w prezentacji wysokiej jakości produktów ekologicznych, naturalnych, regionalnych i tradycyjnych. Oprócz możliwości nabycia ich bezpośrednio od dystrybutorów i producentów na gości imprezy czekać będą również pasjonujące dyskusje, merytoryczne szkolenia, specjalistyczne pokazy oraz organizowane w nowej formule warsztaty kulinarne.

Dla branży targi NATURA FOOD & beECO będą platformą wymiany doświadczeń oraz źródłem inspiracji niezbędnych do funkcjonowania w dynamicznie zmieniającej się rzeczywistości gospodarczej. Jak dotrzeć ze swoją eko ofertą do branży HoReCa opowiedzą przedstawiciele największego polskiego dostawcy dla tej branży – Bidfood Farutex. W ramach „Akademii Biokuriera” właściciele ekobiznesów dowiedzą się jak wykorzystać internet do wsparcia sprzedaży stacjonarnej. Praktyczne zastosowanie narzędzi e-marketingu w sprzedaży ekoproduktów w Polsce podczas swojego spotkania zaprezentuje Agencja Rozwoju Sektora Produktów Ekologicznych. Uczestnicy szkoleń będą mieli niecodzienną okazję, żeby na własne oczy przekonać się jak za pomocą e-marketingu skutecznie pozyskać nowych klientów
i umocnić relacje z tymi, których już mają.

Spotkania oraz szkolenia poświęcone zagadnieniom handlu to nie jedyna propozycja Targów NATURA FOOD & beECO. Podczas 5. edycji „Forum Alergii” Żaneta Geltz, redaktor naczelna „Magazynu Hipoalergiczni” oraz zaproszeni przez nią eksperci opowiedzą co jeść, żeby nie martwić się o swoje zdrowie. Nie zabraknie też pokazów kulinarnych. Jak wygląda kuchnia bez resztek w praktyce zaprezentuje Katarzyna Gubała, specjalistka od roślinnego menu i diet eliminacyjnych i Mirosław Jabłoński, szef kuchni Hotelu Andels w Łodzi.

Nowością na targach będą warsztaty kulinarne. Ich uczestnicy pod okiem wybitnych szefów kuchni w tym m.in. Adama Kozaneckiego, finalisty IV edycji MasterChef, krok po kroku przygotują dania nawiązujące do takich tematów jak orientalne zero waste, sezonowa ‘smart’ kuchnia czy Jesienny comfort food. Po wszystkim, uczestnicy warsztatów, zabiorą ze sobą do domów, przygotowane przez siebie dania.

Szczegółowy program, lista wystawców oraz bilety uprawniające do wzięcia udziału w targach oraz warsztatach kulinarnych można znaleźć na stronie: www.naturafood.pl

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *