Mus z kaszy manny z białą czekoladą i truskawkami

Przepis Andrzeja Polana przygotowany w ramach kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”.

Składniki:

  • 500 ml mleka

  • ok. 200 g kaszy manny

  • 6 tabliczek białej czekolady

  • 500 ml śmietany 36%

  • 1 kg truskawek

  • świeża mięta

  • 1 cytryna

  • syrop z kwiatów czarnego bzu

Wykonanie:

Mleko zagotowujemy, wsypujemy kaszę mannę do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy do kaszy. Dokładnie mieszamy i studzimy.

Śmietanę ubijamy na sztywno, i dodajemy partiami do już powstałej masy z kaszy i czekolady. Mieszamy i studzimy.

Truskawki łączymy z posiekaną miętą, skórką z cytryny i syropem z kwiatów czarnego bzu.

Krem z kaszy manny_A.Polan

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *