Mlekpol sięga po grzyby

Śmietankowe serki do smarowania marki Łaciate popularność zawdzięczają bogatej gamie smaków, uniwersalności zastosowania w kuchni oraz naturalnym składnikom. Teraz konsumenci mają ich do wyboru jeszcze więcej.

Na rynku debiutuje właśnie serek z kurkami. Stworzona przez Spółdzielnie Mleczarską Mlekpol nowość łączy gęstą, kremową konsystencję i lekki, śmietankowy smak, który doskonale współgra z charakterystycznym aromatem leśnych grzybów. Łaciaty z kurkami znakomicie sprawdzi się nie tylko na kanapkach. Może stanowić również bazę sosów do mięs i warzyw oraz dodatek do dań z makaronu. Wariant z kurkami jest dziesiątą propozycją w rodzinie śmietankowych serków do smarowania pod marką Łaciate. Poza nim Mlekpol oferuje konsumentom następujące smaki tego lubianego i mającego wiele kulinarnych zastosowań produktu: naturalny, z chrzanem, z czosnkiem, meksykański, z cebulą i szczypiorkiem, z suszonymi pomidorami, z ziołami, z zielonymi oliwkami oraz z łososiem i koperkiem. Wszystkie dostępne są w wygodnym, estetycznym opakowaniu o gramaturze 135 g.

Producent: SM Mlekpol
Więcej informacji na stronie:

Strona główna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *