Makarony jak domowe

Żaden makaron nie równa się temu domowemu. Zwłaszcza kiedy był ręcznie robiony przez mamę lub babcię. Dodany do najbardziej banalnej zupy czy innej potrawy nadawał jej charakteru i swojskiego smaku.

Do tych wspomnień nawiązują makarony marki Arc-Pol, które zawsze smakują jak przygotowane w domowej kuchni. Na rynku debiutuje obecnie Makaron Zagrodowy, czyli krajanka 6 jajeczna z dodatkiem kurkumy. Produkt powstał ze składników wysokiej jakości: jaj od kur z wolnego wybiegu, kompozycji mąki z pszenicy zwyczaje i z pszenicy durum oraz wspomnianej już kurkumy. Taki ich dobór sprawia, że makaron ma delikatny smak, piękną złocistą barwę i nie skleja się podczas gotowania. Makaron Zagrodowy bardzo dobrze sprawdza się w rosole i innych zupach, a także sałatkach oraz daniach dla najmłodszych. Opakowanie utrzymane w ciepłym waniliowym kolorze z wizerunkiem sielskiej zagrody doskonale podkreśla naturalność produktu. Jego jakość kupujący mogą ocenić jeszcze przed zakupem przez przezroczyste okienko. Cena w sklepach: ok. 3,40 zł za 250 g.

Z przepiórczymi zamiast kurzych
Osobom, które zwracają baczną uwagę na wartość odżywczą swojej diety albo są uczulone na składniki jaja kurzego polecamy makaron na bazie jaj przepiórczych, także firmy Arc-Pol. Jaja te dostarczają większych ilości niacyny, witamin B1 i B2, wapnia, żelaza, magnezu, miedzi, cynku oraz nie zawierają szkodliwego cholesterolu. Ten makaron również ma formę krajanki. W jego przypadku (podobnie jak w przypadku makaronu Zagrodowego) producent zastosował mieszaninę dwóch rodzajów mąki (z pszenicy zwyczajnej oraz bogatszej od niej w składniki odżywcze mąki z pszenicy durum), do której dodał jaja przepiórcze (w ilości 12 sztuk na każdy kilogram mąki) i kurkumę. Krajanka z 12 przepiórczych jaj dostępna jest w opakowaniu (w dużej części przezroczystym) o wadze 250 g, które kosztuje ok. 2,50 zł.

Włochy w Polsce
Do powstania firmy Arc-Pol przyczyniła się podróżnicza pasja i chęć sprowadzenia do Polski niepowtarzalnego smaku włoskich makaronów. Arc-Pol wytwarza je ze starannie wyselekcjonowanych surowców pochodzących z ekologicznych upraw w nowoczesnym zakładzie zlokalizowanym w małopolskich Głębowicach. Część oferty jest sprowadza z Włoch (mowa o makaronach z pszenicy durum oraz tortellini i ravioli). Główny priorytet firmy to jakość, dlatego posiada własne laboratorium oraz certyfikaty FSSC 22000 oraz ISO 9001:2009, które są najwyższymi międzynarodowymi certyfikatami z zakresu bezpieczeństwa produkcji żywności. Siedziba Arc-Polu znajduje się w miejscowości Czaniec, leżącej u podnóża Beskidu Andrychowskiego.

Więcej informacji na stronie: www.arcpol.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *