Majonez Roleski Stołowy oraz Tradycyjny w nowej odsłonie

Majonez Stołowy Roleski

Firma Roleski dbając o tradycję, jednocześnie stawia na zdrowie – Majonez Stołowy w nowej, ulepszonej odsłonie nie zawiera glutenu ani konserwantów. To klasyczny, uniwersalny majonez, niezastąpiony w świątecznych potrawach. Doskonały do sosów i sałatek.

Majonez Stołowy   

Średnia cena 835 gr. – 6,32 zł

STOLOWY 280gA4

 

Majonez Tradycyjny Roleski

Opracowany na podstawie klasycznej, domowej receptury Majonez Tradycyjny idealnie nadaje się do dekorowania świątecznych potraw oraz jako dodatek do jaj, wędlin, zimnych pieczeni i przystawek. To tradycyjny majonez w nowoczesnej, zdrowej odsłonie – bez glutenu i konserwantów.

Majonez Tradycyjny 

Średnia cena 250 gr. – 2,89 zł

TRADYCYJNY 250gA4

Dlaczego warto spożywać produkty firmy Roleski?

Musztarda

Czy wiesz, że jedzenie musztardy pozytywnie wpływa na zdrowie? Wszystko za sprawą gorczycy, która działa na organizm na wiele dobroczynnych sposobów, między innymi wspomaga odporność oraz ma właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Korzystne jest na przykład przepłukiwanie jamy ustnej naparem ze zmielonej gorczycy w zapaleniach gardła i przeziębieniach. Poza tym działa ona także przeciwbólowo i przeciwzapalnie, dlatego jest stosowana do produkcji plastrów łagodzących bóle mięśni i dolegliwości reumatyczne. Co więcej, gorczyca usprawnia działanie przewodu pokarmowego, wspomagając trawienie, przyspieszając perystaltykę jelit, redukując uczucie wzdęcia oraz niestrawność, jak również zmniejszając ryzyko kamicy żółciowej. Zawiera bardzo mało kalorii i tłuszczu, za to jest bogata w wapń, magnez i witaminę B. Warto wspomnieć, że jednym z dodatków obecnym w prawie każdej musztardzie jest kurkumina, silny antyoksydant o działaniu przeciwzapalnym. To właśnie dzięki właściwościom przeciwutleniającym kurkumina jest skuteczna w terapii nowotworowej, co zostało udowodnione przez amerykańskich naukowców. Składniki musztardy stymulują oraz normalizują łaknienie, przez co używana jest ona do naturalnego leczenia braku apetytu, zwłaszcza u dzieci w wieku szkolnym. Podobno sam słynny grecki filozof, Pitagoras powiedział, że „musztarda wyostrza umysł” – udowodnili to współcześni naukowcy, których badania wykazały, że musztarda stymuluje aktywność mózgu.

Ketchup

Nowe KETCHUPY MARKOWE ROLESKI opatrzone są „czystą etykietą”, która oznacza, że kupowany produkt nie zawiera żadnych zbędnych składników, czyli wszelkich dodatków „E” – konserwantów, barwników i zagęstników. Ketchupy składają się wyłącznie z pomidorów i przypraw, stanowią więc zdrowa alternatywę dla innych produktów obecnych na rynku. Zamiast niepotrzebnej chemii firma Roleski oferuje ketchup, który ma w składzie jeszcze więcej pomidorów (aż 205 gramów pomidorów na 100 gramów produktu). Więcej pomidorów to bardziej intensywny smak i aromat, a także więcej likopenu – przeciwutleniacza chroniącego organizm przed rozwojem nowotworów i chorobami serca, np. zawałem czy chorobą wieńcową. Co więcej, likopen zmniejsza poziom „złego” cholesterolu we krwi, redukując tym samym ryzyko miażdżycy oraz spowalnia proces starzenia się skóry. Ketchup zawiera również duże ilości witaminy C, wzmacniającej odporność.

Majonez

Majonez firmy Roleski zawiera w swoim składzie najwyższej jakości składniki, w tym niezwykle korzystne dla zdrowia kwasy Omega 3 i 6, które niezbędne są do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wśród ich licznych dobroczynnych właściwości znajduje się między innymi obniżanie poziomu „złego cholesterolu” we krwi i tym samym zmniejszenie ryzyka chorób serca i naczyń, jak miażdżycy, nadciśnienia tętniczego czy zawału serca. Oprócz tego kwasy te konieczne są dla prawidłowej pracy mózgu, a także działają odżywczo na skórę, włosy i paznokcie. Pomagają łagodzić stany zapalne stawów i kręgosłupa oraz podnoszą odporność organizmu na różnego typu bakterie i wirusy, a po przebytej chorobie przyspieszają procesy regeneracji. Warto dodać, że kwasy Omega wspomagają odchudzanie, ponieważ nie odkładają się w tkance tłuszczowej oraz wzmagają wytwarzanie hormonów odpowiedzialnych za zmniejszenie apetytu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *