Łososiowe rollsy z warzywami

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Składniki:

– gotowe placki tortilli 2 szt.

– serek śmietankowy z kawałkami łososia (np. Milandia od OSM Piątnica) 1 szt.

– sałata rzymska 4 liście

– pomidor 1 szt.

– świeże zioła 2 gałązki

– szczypior lub por

– rozmaryn

Wykonanie:

Placki tortilli posmarować serkiem z kawałkami łososia. Na serek położyć liście sałaty, następnie plasterki pomidora i ulubione zioła. Placka tortilli ciasno zrolować, pociąć na 3-4 centymetrowe kawałki i każdy delikatnie przewiązać szczypiorkiem lub paseczkami z pora.

Rada:

Udekoruj rollsy rozmarynem, będą nie tylko smakować ale i wspaniale wyglądać!

Smacznego!

26439425 - salmon lavash rolls with fresh salad leafs

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *