LINGUINE Z PESTO Z RUKOLI I KWIATAMI CUKINII

Osoby: 4

SKŁADNIKI:

  • 320 g makaronu Linguine Agnesi,
  • 50 g rukoli,
  • 4 łyżeczki starego parimigiano reggiano,
  • 1 ząbek czosnku,
  • szczypta soli,
  • 15 kwiatów cukinii,
  • ½ cebuli,
  • oliwa extra vergine,
  • sól,
  • pieprz.

3D-005-LINGUINE_10-500g-Vert-1PRZYGOTOWANIE:

Przygotować pesto: w robocie kuchennym zmieszać rukolę, parmiggiano, obrany ząbek czosnku, szczyptę soli i oliwę extra vergine. Zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Schłodzić w lodówce.

Cebulę posiekać, zrumienić na oliwie, dodać oczyszczone i przekrojone na pół kwiaty cukinii. Przykryć pokrywką i podgotować.

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić i połączyć wszystkie składniki.

Serwować na gorąco, posypując serem.

Linguine z kwiatami cukinii

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *