LINGUINE Z MIGDAŁAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI

Ilość porcji: 4

Składniki:3D-005-LINGUINE_10-500g-Vert-1

  • 320 g makaronu Linguine Agnesi
  • 5 suszonych pomidorów z zalewy olejowej
  • 50 g obranych migdałów
  • 2 łyżeczki startego sera pecorino romano
  • oliwa extra vergine
  • sól
  • pieprz.

Przygotowanie:

Pomidory odsączyć, pokroić w paski. Migdały pokroić w paski, uprażyć na patelni z niewielką ilością oliwy, dodać suszone pomidory.

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić i połączyć wszystkie składniki.

Serwować na gorąco, posypując serem pecorino.

Linguine con mandorle e pomodori secchi

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *