Zwolennikom zdrowego, świadomego odżywiania i zrównoważonej diety polecamy nowe produkty marki Devaldano, której twórcy od lat dzielą się z nami skarbami polskich lasów. Są nimi borówka i żurawina w żelu z certyfikatem BIO.
Produkty te łączą wyrazisty smak z najwyższą jakością i prostym składem. Wykorzystane w nich starannie wyselekcjonowane owoce dojrzewają w naturalnych warunkach na najczystszych ekologicznie obszarach (co potwierdza specjalny certyfikat).
Moc kulinarnych możliwości
Nowościach marki Devaldano mogą być wykorzystywane w kuchni na wiele sposobów. Sprawdzą się w roli dodatku do pieczywa i wszelkiego typu wypieków, deserów i dań na słodko, ale też potraw oraz przekąsek wytrawnych, serwowanych tak na zimno, jak i na ciepło. Nadają się również do napojów. Borówka idealnie nadaje się m.in. do naleśników, galaretek, budyniów, herbaty, koktajli, sosów, pieczeni i zapiekanek. Żurawina polecana jest do owsianki, musli, sałatek, a także (podobnie zresztą jak borówka) do różnego rodzaju mięs, pasztetów oraz serów.
Porcja zdrowia na stole
Dzięki produktom tym możemy po pierwsze urozmaicić codzienne menu, a po drugie zadbać o zdrowie. Borówki są bogate w antyoksydanty, wspomagają trawienie, stanowią źródło witaminy C. Żurawina, poza witaminą C, zawiera też witaminy z grupy B, wapń, sód, magnez oraz potas. Ma właściwości wzmacniające, antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Obie nowe propozycje oferowane są w zgrabnych 190-gramowych słoiczkach. Ich sugerowana cena to 5,50 zł. Poza borówką i żurawiną, linia naturalnych przetworów BIO marki Devaldano obejmuje także jagodę w żelu.
Producent: Danex
Więcej informacji na stronie: www.devaldano.pl