We wrześniu w sercu Warszawy swoje podwoje otworzy studio CulinaryOn. Pod okiem doświadczonego zespołu będzie tam można przygotowywać wyszukane potrawy z różnych zakątków świata.
Opisująca się jako „kulinarny Disneyland” firma CulinaryOn została założona w Moskwie w 2012 r. i od tego czasu konsekwentnie realizuje swoje globalne ambicje. Obecnie posiada 19 studiów kulinarnych w Europie i Azji. Tylko w ubiegłym roku jej, będące wyjątkowymi gastronomicznymi placami zabaw placówki odwiedziło przeszło 100 000 klientów. We wrześniu koncept ten zawita także do nas. – Wybraliśmy Polskę m.in. ze względu na rosnącą gospodarkę, a więc też zamożność społeczeństwa. Przede wszystkim jednak przyciągnęło nas coś, co określamy jako zaciekawienie doświadczeniami kulinarnymi – chęć testowania smaków i próbowania nowych rzeczy. To także kwestia dostępu do wykwalifikowanych pracowników mówiących w językach obcych. Właśnie dlatego chcemy stąd prowadzić ekspansję w regionie – wyjaśnia Alex Blanc, współzałożyciel CulinaryOn.
Z czym to się je
Studia CulinaryOn to przestronne obiekty z salą konferencyjną, które mogą pomieścić do 200 osób jednocześnie i są doskonale wyposażone na spotkania firmowe czy imprezy okolicznościowe. Podczas takich spotkań można przygotować potrawy z całego świata i delektować się wyszukanymi drinkami oraz wybierać spośród różnych scenariuszy dotyczących rodzaju rozrywki i przebiegu zajęć. Każdy klient (czy to biznesowy, czy indywidualny) jest tu objęty opieką osobistego menedżera. Dostaje też do dyspozycji zespół składający się z doświadczonego szefa kuchni, sous chefa, barmana, kierownika imprezy oraz fotografa. CulinaryOn to dobre miejsce na firmowe warsztaty integracyjne. Można tu również zorganizować niezapomniany wieczór panieński, przyjęcie urodzinowe czy święta dla dzieci.
Gotowanie i nie tylko
W ramach szerokiej gamy klas mistrzowskich, poświęconych różnym kuchniom (francuskiej, hiszpańskiej, singapurskiej, wegetariańskiej, greckiej, polskiej, tajska czy haute cuisine) uczestnicy eventów, odbywających się w warszawskiej filii CulinaryOn doświadczą przede wszystkim współpracy z najlepszymi szefami kuchni. Pod czujnym okiem wykwalifikowanego zespołu będą mogli przygotować trzy wspaniałe potrawy w ciągu trzech godzin. A to dopiero początek atrakcji, jakie CulinaryOn zamierza w Polsce zaproponować. – Po dopracowaniu naszych kulinarnych warsztatów zaczęliśmy myśleć o innych tematach. Tak narodziła się koncepcja PaintOn – nauki malowania połączonej z team-buildingiem, a także pomysł poszerzenia CulinaryOn o degustację win, czyli WineOn. Pracujemy też nad wariantem bazującym na quizach – dodaje Giulio D’Erme, partner zarządzający CulinaryOn.
Polskie studio CulinaryOn znajdować się będzie w ścisłym centrum Warszawy – przy Placu Trzech Krzyży 10/14. Więcej informacji na stronie: www.culinaryon.pl
DorotaW
Bardzo zaciekawił mnie pomysł na organizowanie takich kulinarnych wydarzeń. Sama bardzo lubie gotować a w otoczeniu najlepszych kucharzy i znajomych to dopiero moze być fajna przyjemność.
Tymon
nie ukrywam , ze zaskoczył mnie bardzo pomysł z takim miejsce. Zdecydowanie jest to coś nietypowego ale wydaje mi sie, ze organizowanie jakiś wydarzeń w takich miejscach moze się bardzo przyjąć.
Rysiek
Pomysł jest fajny i chyba w jakiś programach zagranicznych widziałem imprezy organizowane właśnie w takich miejscach. Wszystko tam wyglądało bardzo fajnie, ciekawe jak będzie się to odbywało tutaj.
Irena
Nie no pomysł jest genialny!