Przepis szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego.
Składniki:
– 1,7 l wywaru z mięsa i warzyw,
– Bulion grzybowy Knorr,
– Przyprawa w płynie Delikat Knorr,
– 3 sztuki prawdziwków lub kozaków,
– 15 dag kaszy jaglanej,
– 6 dag makaronu muszelki,
– 1 cebula,
– pół szklanki śmietany,
– pieprz do smaku.
Przygotowanie:
- Kaszę przelej gorącą wodą i opłucz. W następnej kolejności zalej ją częścią wywaru i gotuj na niewielkim ogniu.
- W reszcie wywaru ugotuj makaron.
- Cebulę obierz, drobno pokrój i usmaż. Dodaj do niej pokrojone w paski grzyby. Duś, aż grzyby staną się miękkie.
- Połącz kaszę, makaron, kostkę Bulionu grzybowego Knorr, cebulę, grzyby oraz śmietanę.
- Gotuj kilka minut. Na koniec dopraw potrawę przyprawą w płynie Delikat Knorr. Zupę serwuj tuż po przyrządzeniu.