Krupnik z kaszy jaglanej

Przepis szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego.

Składniki:

– 1,7 l wywaru z mięsa i warzyw,

– Bulion grzybowy Knorr,

– Przyprawa w płynie Delikat Knorr,

– 3 sztuki prawdziwków lub kozaków,

– 15 dag kaszy jaglanej,

– 6 dag makaronu muszelki,

– 1 cebula,

– pół szklanki śmietany,

– pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Kaszę przelej gorącą wodą i opłucz. W następnej kolejności zalej ją częścią wywaru i gotuj na niewielkim ogniu.
  2. W reszcie wywaru ugotuj makaron.
  3. Cebulę obierz, drobno pokrój i usmaż. Dodaj do niej pokrojone w paski grzyby. Duś, aż grzyby staną się miękkie.
  4. Połącz kaszę, makaron, kostkę Bulionu grzybowego Knorr, cebulę, grzyby oraz śmietanę.
  5. Gotuj kilka minut. Na koniec dopraw potrawę przyprawą w płynie Delikat Knorr. Zupę serwuj tuż po przyrządzeniu.

Krupnik jaglany 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *