Krem z białych szparagów z suszonymi pomidorami OLE!

Suszone pomidory z pestkami dyni w  oleju z ziołami OLE! to doskonały składnik wielu dań: sałatek, burgerów czy mięs. Wystarczy odkręcić słoiczek, dodać je do swojej ulubionej potrawy, a odczarują ją, tworząc nową, kuszącą propozycję. Wypróbuj nasz przepis na zupę szparagową z dodatkiem suszonych pomidorów w oleju z ziołami i pestkami dyni OLE! Zaskocz swoich bliskich niepowtarzalnym smakiem, który zapamiętają na długo.

Krem z białych szparagów z suszonymi pomidorami OLE!

Składniki:

Przygotowanie:

Szparagi obieramy i odrywamy twarde końcówki. Odcinamy główki, a resztę kroimy na plastry.

Cebule, pora oraz części szparagów (bez główek) smażymy w rondlu na oleju wraz z masłem. Dodajemy liść laurowy oraz przyprawy.

Stopniowo wlewamy rosół. Na ogniu trzymamy ok. 30min.

Na koniec zmniejszamy temperaturę i dodajemy śmietanę.

Przecieramy do uzyskania kremu. Dodajemy na wierzch Suszone pomidory OLE!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *