Krem czekoladowy z serem pleśniowym na Walentynki

Jak wyrazić miłość ukochanej osobie? A może tworząc słodki afrodyzjak – aksamitny krem czekoladowy z serem pleśniowym. Przygotowany własnoręcznie, z pewnością uwiedzie niejedno podniebienie. Zobaczcie co proponuje dla zakochanych Marka Lazur.

 

Zainspiruj się przepisem! 

 

 Krem czekoladowy z serem pleśniowym

 

Składniki:

• 200 ml śmietanki kremówki 36%

• 220 g czekolady gorzkiej

• 100 g sera pleśniowego Lazur Błękitny

Sposób przygotowania:

1. Podgrzać śmietankę, dodać pokruszony ser pleśniowy Lazur Błękitny i dalej podgrzewać aż do rozpuszczenia.

2. Zdjąć z palnika, dodać rozdrobnioną czekoladę, mieszać do uzyskania pożądanej konsystencji. Wystudzony krem przełożyć do słoiczka.

Krem czekoladowy z serem pleśniowym-20160212-124122673

Ser pleśniowy Lazur Błękitny to połączenie tradycyjnego, zdecydowanie słonego smaku i łagodnego, grzybowego aromatu. Jego kruchy, kremowy miąższ niebanalnie inspiruje przy tworzeniu wielu dań. Dodany do sosów i zup nadaje im subtelną spoistość, delikatnie podkreśla walory smakowe makaronów, zapiekanek, warzyw, ryb i wielu gatunków mięs, a deserom dodaje wyrafinowania.

 
Ser Lazur Błekitny-20160212-124122774

Słodkich Walentynek!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *