Pogoda za oknem nie rozpieszcza, tym bardziej warto przypomnieć sobie smaki lata i wykorzystać sezonowe owoce. Marka Piątnica proponuje dwa kolorowe koktajle na bazie malin i jeżyn. Są pyszne i niezwykle proste w przygotowaniu, a na dodatek przywracają wakacyjne wspomnienia.
Koktajl warstwowy z malinami, mango i syropem imbirowym
Składniki na 1 porcję:
– maliny 50 g,
– mango 50 g,
– jogurt typu greckiego (np. od OSM PIĄTNICA 200 g),
– syrop imbirowy ok. 2 łyżek
Przygotowanie:
Zmiksować maliny i mango na mus. Jogurt wymieszać z syropem imbirowym. Przelewać warstwami do szklanego naczynia.
Koktajl z jeżyn z powidłami śliwkowymi
Składniki na 1 porcję:
– jeżyny 150 g,
– jogurt naturalny (np. od OSM PIĄTNICA 150 g),
– łyżka powideł śliwkowych
Przygotowanie:
Zblendować jeżyny z jogurtem, na dnie szklanego naczynia ułożyć powidła, zalać koktajlem.
Smacznego!