Koktajl warstwowy z malinami, mango i syropem imbirowym

Koktajle na bazie malin i jeżyn – inpiracje od Piątnicy

Pogoda za oknem nie rozpieszcza, tym bardziej warto przypomnieć sobie smaki lata i wykorzystać sezonowe owoce. Marka Piątnica proponuje dwa kolorowe koktajle na bazie malin i jeżyn. Są pyszne i niezwykle proste w przygotowaniu, a na dodatek przywracają wakacyjne wspomnienia.

Koktajl warstwowy z malinami, mango i syropem imbirowym

Składniki na 1 porcję:
– maliny 50 g,
– mango 50 g,
– jogurt typu greckiego (np. od OSM PIĄTNICA 200 g),
– syrop imbirowy ok. 2 łyżek

Przygotowanie:
Zmiksować maliny i mango na mus. Jogurt wymieszać z syropem imbirowym. Przelewać warstwami do szklanego naczynia.

Koktajl warstwowy z malinami, mango i syropem imbirowym
Koktajl z jeżyn z powidłami śliwkowymi

Składniki na 1 porcję:
– jeżyny 150 g,
– jogurt naturalny (np. od OSM PIĄTNICA 150 g),
– łyżka powideł śliwkowych

Przygotowanie:
Zblendować jeżyny z jogurtem, na dnie szklanego naczynia ułożyć powidła, zalać koktajlem.
Smacznego!

Koktajl_z_jezyn z powidlami sliwkowymi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>