Jawo kluski na parze ok

Kluski na parze ekspresowo

W różnych regionach Polski mówi się na nie inaczej: pampuchy, parowce, buchty… Pod tymi nazwami kryją się kluski z ciasta drożdżowego, które następnie gotuje się na parze, wyglądem przypominające bułki. Mogą być one serwowane na słodko np. z sosem owocowym albo roztopionym masłem, cukrem i cynamonem. Świetnie smakują także w wersji wytrawnej – z gulaszem czy sosem grzybowym, a w daniach obiadowych z powodzeniem zastępują ziemniaki. Smaczne i różnorodne potrawy z nimi błyskawicznie przygotujemy sięgając do sklepowej zamrażarki po gotowe kluski na parze marki Jawo. Mają one delikatne, puszyste ciasto, a po podgrzaniu (na parze pod przykryciem lub w kuchence mikrofalowej) są sprężyste, aromatyczne, pulchne i miękkie. Warto podkreślić, że w składzie produktu nie ma żadnych substancji konserwujących ani barwników. Kluski na parze (podobnie jak pozostałe wyroby specjalizującej się w daniach mrożonych na bazie mąki i ziemniaków polskiej firmy Jawo), są od tej wiosny oferowane w nowym opakowaniu z atrakcyjną szatą graficzną. Nadal powstają według tej samej sprawdzonej receptury ze składników najwyższej jakości. 350-gramowa porcja kosztuje ok. 4,50 zł.

Producent: Jawo Sp. z o.o.
www.jawo.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>