Klasyczna Wielkanoc z Degą

Do świąt zostało jeszcze trochę czasu, jednak powoli możemy myśleć o potrawach, które postawimy na stole. Każdy region Polski ma w tym zakresie swoje zwyczaje, jednak w większości królują jajka.

Jajka pojawiają się w wielkanocnym menu pod wieloma postaciami. Jedną z nich jest klasyczna sałatka jarzynowa. Możemy ją przygotować samodzielnie, albo sięgnąć po gotową sałatkę jarzynową z jajkiem marki Dega, która smakiem dorównuje domowej. Bogata w warzywa (ziemniaki, marchewkę, pietruszkę), jajka oraz majonez, zaoszczędzi czasu i będzie idealnie prezentować się na świątecznym stole. Wystarczy wyłożyć ją na talerz lub do miseczki i przyozdobić według uznania.

Sałatka jarzynowa Dega została wyróżniona Certyfikatem Doceń Polskie Top Produkt. Cena: 1,99 zł za 500 g. Drugą propozycja marki Dega, idealnie pasująca do wielkanocnego menu jest pasta jajeczna ze szczypiorkiem. Ta aromatyczna kompozycja zawiera też korzeń chrzanu oraz odpowiednio dobrane przyprawy. Pasta sprawdzi się jako gotowy farsz do jajek (przepis na nie zamieszczamy poniżej). Sięgając po nią zaoszczędzimy czas, a potrawa zyska nowe, smaczne oblicze. Cena: 5,99 zł za 80 g.

Produkty marki Dega są dostępne w placówkach sieci handlowych oraz w mniejszych, prywatnych sklepach spożywczych na terenie całego kraju.

Więcej informacji na stronie: www.dega.pl

Jajka faszerowane pastę Dega

Składniki: 

  • dwie pasty jajeczne Dega
  • 4 jajka
  • rzodkiewka
  • świeży ogórek
  • rzeżucha
  • świeży szczypiorek

Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie na cienkie paseczki kroimy rzodkiewkę, ogórka, a szczypiorek oraz rzeżuchę siekamy. Ostudzone jajka kroimy na pół, pozbywamy się żółtka, które mieszamy z pastą jajeczną Dega. Następnie nakładamy farsz. Na sam koniec przyozdabiamy ogórkiem oraz rzodkiewką, a całość posypujemy rzeżuchą i szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *