Sałatka przygotowana z Sosem sałatkowym Cezar Knorr.
Czas przygotowania: 30 minut
Dla trzech osób
Składniki:
– jabłko
– seler naciowy – 200 g
– winogrona – 100 g
– niebieski ser pleśniowy – 50 g
– jogurt naturalny – 2 łyżki
– rodzynki – 20 g
– orzechy włoskie – 10 g
– starty ser żółty – 1 łyżka
– Sos sałatkowy Cezar Knorr – 1 opakowanie
– majonez – 3 łyżki
– grzanki – 20 g
Sposób przygotowania:
1. Sos sałatkowy Cezar Knorr wymieszaj z majonezem i żółtym serem. Tak przygotowany dressing podkreśli smak składników w sałatce.
2. Umytego i obranego selera pokrój w podłużne kawałki i dodaj do sosu. Potem zrób to samo z przekrojonymi na pół winogronami, jabłkiem pokrojonym w cienkie plastry oraz orzechami, rodzynkami i pokruszonym serem. Wszystko wymieszaj z sosem i przed podaniem posyp grzankami.