Kiełbasy z gwarancją jakości

Do niedawna wybierając wędliny większość kupujących kierowała się przede wszystkim ceną. Obecnie na pierwszy plan wysuwa się jakość. Ale co tak naprawdę jest jej wyznacznikiem?

Wędliny wysokiej jakości charakteryzuje duża zawartość mięsa i naturalny skład. Cechy te posiadają kiełbasy z Łukowa: podwawelska extra, żywiecka i krakowska sucha. Do ich produkcji (kontrolowanej na każdym etapie) wykorzystywany jest sprawdzony surowiec pochodzący z certyfikowanej hodowli, która spełnia restrykcyjne wymagania systemu jakości odnośnie żywienia i dobrostanu zwierząt. Duża zawartość takiego właśnie mięsa wieprzowego gwarantuje trzem specjałom z Łukowa niezapomniany smak oraz wysokie wartości odżywcze. Charakterystycznego aromatu i zapachu dodaje kiełbasom tradycyjna obróbka: podsuszanie, wędzenie i parzenie oraz różnorodne, naturalne przyprawy.

QAFP – certyfikat, który wiele mówi
Podwawelska extra, żywiecka i krakowska z Zakładów Mięsnych w Łukowie należą do serii wędlin z certyfikatem systemu QAFP. Jego symbol umieszczony na etykietach kiełbas to dla konsumentów znak, że kupują wyselekcjonowany produkt pochodzący z wiarygodnego źródła, o sprawdzonej, wysokiej jakości, w którym nie ma żadnych polepszaczy smaku, wypełniaczy czy konserwantów (glutaminianu, fosforanów, białka sojowego). Wędliny z takim certyfikatem warto włączyć do swojej diety. Można je też z powodzeniem podawać dzieciom. Aromat kiełbas z pewnością zachęci maluchy (nawet te należące do niejadków) żeby po nie sięgnąć, a różne możliwości ich wykorzystania w kuchni (np. jako składnik sałatek, ale też dań typu leczo) pozwolą urozmaicić często monotonne dziecięce menu.

Wybieraj świadomie
Wspomniane kiełbasy są „bohaterkami” kampanii informacyjno-promocyjnej pt. „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP”, która ma zachęcić konsumentów do podejmowania zdrowych i świadomych wyborów żywieniowych.

Więcej informacji na stronie www.odadojakosci.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *