Mimo że Wielkanoc świętujemy różnie w poszczególnych regionach kraju, to w jednym jesteśmy zgodni – stół musi uginać się pod ciężarem doskonałych wędlin. Wędlin wyjątkowych, tradycyjnych, pieczołowicie przygotowanych cieszących oko, a przede wszystkim uszczęśliwiających podniebienie. Do takich niewątpliwie należy, debiutująca na rynku nieprzypadkowo w okresie przedświątecznych, grupa produktów premium przygotowanych zgodnie z klasycznymi recepturami przez ZPW Hańderek (firmę z Buczkowic k. Bielska-Białej, która działa od 1992 r., ale kultywuje rodzinne tradycje produkcji wędlin, sięgające wielu pokoleń). Znajdziemy w niej: Szynkę Tradycyjną, Szynkę Tradycyjną z Tłuszczykiem, Kiełbasę Wiejską Tradycyjną oraz Schab Tradycyjny. Każda z tych wędlin powstaje wyłącznie ze znakomitej jakości mięsa i indywidualnie dobranych przypraw, wędzonego w piecu opalanym prawdziwym drewnem olchowo-bukowym. Każdą cechuje całkowity brak konserwantów, wysoka mięsność, kruchość i – co w trakcie wielkanocnego biesiadowania bodaj najważniejsze – wyrazisty, kojarzący się z domem i wsią smak oraz bogaty aromat. Produkty z nowej linii można kupić w sklepach firmowych Hańderek, gdzie ich ceny wynoszą 32,99 zł za kilogram schabu i obu szynek oraz 23,99 zł za kilogram kiełbasy. Ponadto są one dostępne w wybranych placówkach sieci Lewiatan, Kupiec, Stokrotka, Delikatesy Centrum, Spar czy Groszek.
Sami mieliśmy okazję skosztować Tradycyjnej kiełbasy, schabu oraz szynek i szczerze polecamy. Wyroby faktycznie przywołują smaki pamiętane z dzieciństwa, apetycznie pachną, są też odpowiednio przyprawione. Zajadali się nimi nawet ci członkowie naszej redakcji, którzy do amatorów wędlin nie należą.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek
Więcej informacji na stronie www.handerek.com.pl
olanda
doskonale w kazdym calu – jakosc i smak najwyzszej proby. i zdecdowanie na kazde sniadanie nie tylko od swieta. 🙂