Kawa w wyjątkowym entourage’u

Picie kawy to jeden z naszych ulubionych codziennych rytuałów. Czy może on być jeszcze przyjemniejszy? Okazuje się, że tak. Wystarczy, że celebrując go sięgniemy po cukier trzcinowy Dra Demerara marki Diamant.

Dodatek tego cukru wzbogaci aromatyczny, pobudzający napój w delikatne, słodko-karmelowe nuty. Co więcej, w każdym opakowaniu produktu znajdziemy teraz jedną z czterech uroczych podkładek z kawowymi rysunkami i napisami. Postawiona na nich filiżanka, kubek czy też szklanka z kawą będą prezentowały się bardziej efektownie, a ich zawartość nabierze niepowtarzalnego smaku.

Słodycz z natury
Diamant Dry Demerara to nierafinowany, naturalny cukier o delikatnym, trzcinowy posmaku i świetlisto-brązowym zabarwieniu. Zawiera melasę, która nadaje mu brązowy kolor i oryginalny, karmelowy aromat. Dodatkowo melasa zawiera wiele wartościowych składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas i wapń. Ten cukier to nowoczesny, zgodny z najnowszymi trendami kulinarnymi sposób na osłodzenie kawy, herbaty czy drinków. Doskonale sprawdzi się także jako ozdoba wypieków (przede wszystkim ciemnych ciast, pierników, brownie, muffinek), dodatek do deserów, a także płatków śniadaniowych, musli czy jogurtów. Dodajmy, że produkt nie zawiera sztucznych aromatów, słodzików ani konserwantów
Cena: 4,56 zł za 500 g

Producent: Pfeifer & Langen Polska
Więcej informacji na stronie: www.diamant.pl

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *