„Kawa. Instrukcja obsługi najpopularniejszego napoju na świecie” to prawdziwe kompendium kawowej wiedzy podanej w przystępny sposób – zrozumiałej nie tylko przez coffee nerdów. Można się z niej dowiedzieć jak powstaje kawa, co wpływa na jej smak, czym jest sensoryka i cupping. Można również wejść na wyższy poziom wtajemniczenia i poznać alternatywne sposoby parzenia, świat specialty coffee, papierowych filtrów i Trzeciej Fali Kawy.
Autorka, Ika Graboń jest sensorykiem, baristą i trenerem oraz certyfikowanym sędzią Mistrzostw Polski Barista, Mistrzostw Polski Brewers Cup i Mistrzostw Polski Latte Art. Należy do Specialty Coffee Association. Doradza i szkoli w branży HoReCa i specialty coffee.
oprawa twarda
Wydanie: pierwsze, 2017
ISBN: 978-83-7515-429-0
Cena: 39,90 zł
da_ana
Nie wiedziałam, że do zrobienia kawy jest potrzebna instrukcja 😛