Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem

Dla większości z nas jest to smak dzieciństwa, który przypomina nam beztroskie jesienne wieczory. Kasza w połączeniu z cynamonem sprawia jednak, że chłodne wieczory nie są już takie chłodne. Sprawdzi się również idealnie na rozgrzanie nie tak ciepłych poranków.

Składniki na 2 porcje:

  • ½ szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 średniej wielkości jabłka
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę jaglaną wsyp do garnka, zalej mlekiem i gotuj przez około 15 minut.
  2. W międzyczasie na rozgrzanej patelni rozpuść masło z miodem.
  3. Jabłka obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie dodaj je na patelnię. Duś przez kilka minut, aż jabłko będzie miękkie.

Połącz kaszę z jabłkami i posyp danie cynamonem. Wszytko dokładnie wymieszaj.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *