imag3780

Jakie paluszki wybierają Polacy?

Głównie znamy paluszki słone, słodkie, z makiem czy sezamem, ale okazuje się, że wariantów smakowych może być dużo więcej. Zajadają się nimi i dorośli, i dzieci. Grube jolki, z solą morską i orzechami, a może orkiszowe – co uwielbiają Polacy?

Miłośnicy tradycji

Wielbicielom paluszków z tradycyjną recepturą do gustu przypadną te z ziołami, cebulą lub makiem, ponadczasowe Jolki oraz paluszki firmowe – pierwsze na rynku paluchy grube z sezamem. Dziecięce wspomnienia przywołają chrupki kukurydziane w czekoladzie mlecznej lub deserowej. Dla tych, którzy nie mogą obejść się bez słodkości, idealne będą także paluszki oblane mleczną lub ciemną czekoladą.

paluchy-firmowe-grube

Wielbiciele nowości

Coraz więcej osób szuka jednak nietypowych połączeń, np. paluszków z miodem i otrębami, migdałami, otrębami lub cynamonem. Na przyjęciach zamiast tradycyjnych słonych paluszków serwuje się te z bazylią i oregano, ziołami prowansalskimi lub solą morską i orzechami. Grube paluchy używane są zamiast grzanek jako chrupiący dodatek do sałatek, serwowane są też jako przekąska np.
z długo dojrzewającą szynką czy też z hummusem. Paluchy są obowiązkowym dodatkiem do wszelkiego rodzaju serków kremowych oraz dipów.

bez-e-paluszki-z-miodem-i-migdalamibio-paluszki-z-ziolami-prowansalskimi

Stawiający na zdrowie

W dobie wprowadzania zdrowych nawyków żywieniowych u siebie i dzieci, konsumenci często szukają alternatywy dla chipsów lub chrupek. Trudno bowiem w ogóle zrezygnować z przegryzania czegoś przed telewizorem czy podczas imprezy. Warto wtedy sięgnąć po produkty, które będą mądrym wyborem. – Paluszki produkujemy od ponad 20 lat. Widzimy, że trendy bardzo się zmieniły. Kiedyś królowały paluszki słone, teraz konsumenci szukają urozmaicenia i ciekawych wariacji smakowych.
W latach 90. liczyła się głownie cena, mało kto patrzył na etykiety, teraz konsumenci coraz większą uwagę zwracają na skład i pochodzenie produktu. Jesteśmy polską firmą, mamy w ofercie m.in. certyfikowane paluszki BIO czy wegańskie, a wariantów smakowych jest ponad 15. Wszystko to, aby sprostać coraz bardziej wyśrubowanym oczekiwaniom Polaków
– tłumaczy Leszek Stelmach, prezes Stema Polska Sp. z o. o.

Stema Polska (dawniej Manless 1995) to Polska firma mająca w ofercie największy wybór paluszków grubych, cienkich, słodkich i wytrawnych. Paluszki wypiekane są z naturalnych składników, co czyni je nie tylko smaczną, ale i zdrową przekąską. Stema Polska uzyskała certyfikat BIO i tym samym, jako jedyna w Polsce, rozpoczęła produkcję paluszków ekologicznych. Zakład produkcyjny znajduje się na Mazowszu, w Nowej Pułapinie (Baranów). W swojej ofercie ma m.in. ponadczasowe paluszki z sezamem, które wprowadzili w Polsce jako pierwsi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>