stuffed eggs with salmon

Jajka z wędzonym łososiem

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • 150 g łososia wędzonego w płatach
  • Pół pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól, pieprz

Wykonanie:

Wędzonego łososia pokroić na małe kawałki i skropić sokiem z cytryny. Jajka przeciąć wzdłuż na pół. Następnie delikatnie wyjąć żółtka i utrzeć na jednolita masę wraz z 2 łyżkami majonezu. Dodać posiekany szczypiorek oraz łososia i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Pastę delikatnie ponakładać do białek. Całość udekorować Majonezem Kieleckim i łodyżką szczypioru.

iStock_000055062926_Medium2

WSP Społem, www.wspspolem.com.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>