Jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenne

Przepis z książki KUCHNIA FIT – Konrad Gaca.

SKŁADNIKI:

jaja na twardo, 4 szt.

pieczarki, 2 średnie

świeży szczypiorek, 2 łyżeczki

sałata zielona, 4 liście

jogurt naturalny, 4 łyżki

pieprz cayenne, 1 g

natka pietruszki

rzeżucha

WYKONANIE:

Ugotowane jaja na twardo kroimy na połówki, następnie wydrążamy żółtka, które umieszczamy
w miseczce. Do żółtek dodajemy starte na wiórki pieczarki, ugotowane wcześniej na parze. Po rozmieszaniu dodajemy 2 łyżki posiekanego szczypiorku oraz 4 łyżki jogurtu naturalnego. Doprawiamy pieprzem cayenne. Wszystko mieszamy, uzyskując jednolitą masę i uzupełniamy puste połówki białek. Wykładamy na liście sałaty i ozdabiamy natką pietruszki oraz rzeżuchą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *