Szukacie pomysłu na smaczne i pożywne śniadanie, które dostarczy Wam energii na cały dzień? Jeśli tak, to zapamiętajcie ten przepis.
Kasza jaglana na mleku kokosowym z masłem orzechowym i figami
- 1 torebka kaszy jaglanej marki Halina
- 1 litr mleka kokosowego
- 2 solidne łyżki masła orzechowego z drobinkami orzechów
- 2-3 figi (lub inne ulubione owoce)
- szczypta soli
Wykonanie:
Kaszę ugotuj według zaleceń producenta, zastępując wodę mlekiem kokosowym. Dodaj szczyptę soli. Ugotowaną kaszę wyciągnij z garnka, wysyp do miski, dodaj masło orzechowe, wymieszaj. Podawaj na ciepło z pokrojonymi figami lub innymi owocami.
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina , oferowanych przez firmę Sawex Foods zapraszamy na stronę: www.halina.eu