Jaglanka na mleku kokosowym

Szukacie pomysłu na smaczne i pożywne śniadanie, które dostarczy Wam energii na cały dzień? Jeśli tak, to zapamiętajcie ten przepis.

Kasza jaglana na mleku kokosowym z masłem orzechowym i figami

Składniki (na 2-3 porcje):

  • 1 torebka kaszy jaglanej marki Halina
  • 1 litr mleka kokosowego
  • 2 solidne łyżki masła orzechowego z drobinkami orzechów
  • 2-3 figi (lub inne ulubione owoce)
  • szczypta soli

Wykonanie:
Kaszę ugotuj według zaleceń producenta, zastępując wodę mlekiem kokosowym. Dodaj szczyptę soli. Ugotowaną kaszę wyciągnij z garnka, wysyp do miski, dodaj masło orzechowe, wymieszaj. Podawaj na ciepło z pokrojonymi figami lub innymi owocami.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina , oferowanych przez firmę Sawex Foods zapraszamy na stronę: www.halina.eu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *