W dniach 23-24 maja 2015 roku odbędą się w Zielonej Górze w hali CRS (ul. Sulechowska 41), II Ogólnopolskie Targi Dobrego Jedzenia. Impreza będzie wsparta honorowym patronatem Pani Marszałek Województwa Lubuskiego i Prezydenta Miasta Zielona Góra. Patronat na targami objęła także Agencja Rynku Rolnego oraz Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości.
Na targach wystawią się głównie mali i średni, lokalni producenci jedzenia, którzy stosują tradycyjne i ekologiczne metody produkcji swoich wyrobów. Podstawowy cel targów to zapoznanie mieszkańców Zielonej Góry i regionu lubuskiego, z trendami w tej branży oraz pobudzenie świadomości jak ważne jest racjonalne i zdrowe odżywianie w odniesieniu do cywilizacyjnych chorób XXI wieku.
Podczas targów odbędą się wykłady, warsztaty i pokazy w wykonaniu uznanych polskich autorytetów kulinarnych (m.in. Tomasz Jakubiak).
Zostaną przyznane także trzy Lubuskie Złote Lubczyki czyli nagrody za najlepsze produkty Targów. W 2014 roku otrzymali je: Gacjana za chałwę z lnu, Eterno za Figę z makiem oraz Ekologia spod strzechy za Ocet z kwiatów czarnego bzu.
Patronat medialny obejmą wszystkie publikatory działające na terenie Zielonej Góry: Radio Zachód, Radio Zielona Góra, Radio Plus, Gazeta Lubuska, Gazeta Wyborcza, Dobre Jedzenie, RTV Lubuska, Biokurier oraz portal FOODandKITCHEN.pl.
Więcej informacji znajdziecie na www.targidobregojedzenia.pl