W dniach 23-24 maja 2015 roku odbędą się w Zielonej Górze w hali CRS (ul. Sulechowska 41), II Ogólnopolskie Targi Dobrego Jedzenia. Na targach wystawią się głównie mali i średni, lokalni producenci jedzenia, którzy stosują tradycyjne i ekologiczne metody produkcji swoich wyrobów.
Poniżej zamieszczamy szczegółowy program targów.
Sobota, 23 maja
10.00 otwarcie
10.30 uroczyste, oficjalne otwarcie II OGÓLNOPOLSKICH TARGÓW DOBREGO JEDZENIA
10.45 Lubuski Złoty Lubczyk – ogłoszenie konkursu na najlepszy produkt Targów
10.00 – 18.00 zwiedzanie Targów, degustacje, sprzedaż wystawianych produktów
12.00 pokaz kuchni japońskiej – Miyagi Sushi, Szef Kuchni Hubert Greifenberg
14.00 pokaz kuchni śródziemnomorskiej – IL Vicolo, Szef Kuchni Paweł Mierzejewski
godz. 16.00 pokaz kuchni francuskiej – La Tulip Noire, Szef Kuchni Paweł Bobrowski
FAMILY CAFE dla dzieci
10.00 – 12.00 Republika Gier i zabawy z grami planszowymi
12.00 – 14.00 Mały Inżynier i odkrywanie tajemnic nauki przez zabawę
14.00 – 16.00 Plastysie i tworzenie postaci z plasteliny
Niedziela, 24 maja
10.00 – 18.00 zwiedzanie Targów, degustacje, sprzedaż wystawianych produktów
12.00 pokaz kuchni molekularnej w wykonaniu Krzysztofa Poloka
14.00 show Tomasza Jakubiaka cz. 1
16.00 show Tomasza Jakubiaka cz. 2
17.00 ogłoszenie wyników konkursu Lubuski Złoty Lubczyk
17.30 ogłoszenie wyników konkursu dla Publiczności
18.00 zakończenie II OGÓLNOPOLSKICH TARGÓW DOBREGO JEDZENIA
FAMILY CAFE dla dzieci
10.00-12.00 Fundacja LYADA i zabawy kreatywno-manualne
14.00-16.00 Fundacja Innowacyjny Klub Rodzica i zabawy kreatywno-manualne
BILETY w cenie 5 zł do nabycia w kasie hali targowej
DZIECI do lat 12 – WSTĘP BEZPŁATNY
Zdjęcia z poprzedniej edycji targów: