Święta i sylwester to czas kiedy zapominamy o diecie i zdrowych, odpowiednio zbilansowanych posiłkach. Żeby po dniach „obżarstwa” wrócić do normy warto sięgnąć po koktajle oczyszczające. Można je przyrządzić korzystając z przepisów ekspertów marki Akbar.
Koktajle, których przygotowanie wam proponujemy pozwolą pozbyć się toksyn z organizmu, przyspieszą proces spalania tłuszczu oraz wspomogą trawienie. Wszystko to dzięki znajdującym się w nich składnikom: czarnej herbacie najwyższej jakości; bogatym w błonnik, witaminy, minerały oraz chlorofil warzywom i owocom; a także przyspieszającym przemianę materii przyprawom.
- herbata Akbar Pure Ceylon
- garść jarmużu
- ½ jabłka
Wykonanie:
Herbatę parzymy przez ok. 3- 4 minuty. Jarmuż myjemy i blendujemy z herbatą na jednolitą masę. Jabłko dokładnie myjemy i usuwamy gniazdo nasienne. Dodajemy do koktajlu i blendujemy.
- herbata Akbar Pure Ceylon
- 4 cm korzenia imbiru
- 3 goździki
- szczypta pieprzu cayenne
- sok z ½ cytryny
Wykonanie:
Herbatę parzymy przez ok. 3 minuty. W tym czasie obieramy imbir i ścieramy go na tarce o małych oczkach. Kiedy herbata będzie ciepła, ale nie gorąca, dodajemy starty imbir, sok z cytryny, goździki oraz odrobinę pieprzu. Mieszankę pozostawiamy na kilka godzin w lodówce.
- herbata Akbar Pure Ceylon
- banan
- garść szpinaku
- łyżeczka miodu
Wykonanie:
Herbatę parzymy przez ok. 3-4 minuty. Czekamy aż ostygnie i blendujemy z umytym szpinakiem, bananem i miodem.
Będąca składnikiem powyższych koktajli herbata Pure Ceylon to jedna z trzech marki Akbar, jakie dostępne są na naszym rynku. Każda z nich pochodzi z górzystych zachodnich stoków Sri Lanki, gdzie znajdują się najczystsze plantacje na świecie. Tym, co je wyróżnia jest intensywnie czerwona szlachetna barwa i głęboki aromat, charakterystyczny dla wysokogórskich gatunków. Dystrybutorem herbat marki Akbar w Polsce jest firma Levant Foods.
Więcej informacji na stronie www.akbar.pl