Hamburgery z Relishem

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 25 minut

Składniki:

  • 300 g mielonej wołowiny (antrykot, rostbef)
  • 1 szalotka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki sosu worcester
  • 4 łyżki wody
  • 1 łyżka Vegety Natur
  • 2 bułki pszenne do hamburgerów
  • garść szpinaku
  • 1 awokado
  • 4 łyżki pasty Relish Podravka
  • olej rzepakowy

Przygotowanie:

1. Do mielonej wołowiny dodać wodę i dokładnie wyrobić mięso na jednolitą
masę. Szalotkę oraz czosnek drobno posiekać i dodać do mięsa, doprawić Vegetą, sosem worcester i musztardą.

2. Formować burgery o średnicy ok. 1 cm większej niż bułka, posmarować z obu stron olejem, a następnie grillować na dobrze rozgrzanym grillu, z każdej strony po około 3-4 minuty. Cebulę pokroić w talarki.

3. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ i pokroić w plastry. Bułkę przekroić na pół i podpiec na grillu.

4. Na bułce ułożyć szpinak, kilka plastrów awokado, cebulę, upieczonego burgera, 2 łyżki Relishu Podravka i przykryć drugą bułką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *