Grillowane nóżki z kurczaka w marynacie Pindżur

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania

Składniki:

8 nóżek kurczaka

1 łyżeczka przecieru pomidorowego Podravka

1 łyżka pasty Pindżur Podravka

1 łyżka miodu wielokwiatowego Podravka

2 łyżki sosu sojowego

1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

1. Przygotować marynatę: przecier wymieszać z Pindżurem Podravka, miodem, sosem sojowym i oliwą.

2. Nóżki zamarynować i pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut lub odstawić na noc do lodówki.

3. Kurczaka grillować na rozgrzanym ruszcie z każdej strony po około 20 minut, obracając co jakiś czas. Mięso podczas grillowania polewać marynatą.

4. Grillowane nóżki podawać z pastą Pindżur Podravka.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *