Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania
Składniki:
8 nóżek kurczaka
1 łyżeczka przecieru pomidorowego Podravka
1 łyżka pasty Pindżur Podravka
1 łyżka miodu wielokwiatowego Podravka
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1. Przygotować marynatę: przecier wymieszać z Pindżurem Podravka, miodem, sosem sojowym i oliwą.
2. Nóżki zamarynować i pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut lub odstawić na noc do lodówki.
3. Kurczaka grillować na rozgrzanym ruszcie z każdej strony po około 20 minut, obracając co jakiś czas. Mięso podczas grillowania polewać marynatą.
4. Grillowane nóżki podawać z pastą Pindżur Podravka.