Grillowane banany w panierce kokosowej 5

Grillowane banany w panierce kokosowej

Przepis na Grillowane banany w panierce kokosowej pochodzi z warsztatów grillowania Tesco.

Czas: 00:30

Porcje: 3

Trudność: bardzo prosty

Składniki:

  • 3 banany
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 limonki

Przygotowanie:

1. Banany obierz ze skórki i przekrój na połówki. Przełóż do miski i przypraw sokiem z limonki. Nada to bananom lekkiego orzeźwienia i cytrusowego posmaku. Do miseczki wbij jajko i przypraw je cukrem trzcinowym oraz cynamonem.

2. Dobrze wymieszaj jajko widelcem, aż cukier całkowicie się rozpuści. Do szerokiej miseczki wsyp wiórki kokosowe. Banany pojedynczo zanurzaj w jajku i od razu przekładaj do miseczki z wiórkami. Drugą ręką obsyp banana dokładnie wiórkami i lekko dociśnij, aby panierka przywarła.

3. Gotowe panierowane kawałki bananów przełóż bezpośrednio na ruszt i grilluj powoli na najwyższej półce grilla.

4. Banany powinny wypiec się w środku i być miękkie. Uważaj, wiórki szybko się rumienią. Przełóż banany na talerz i udekoruj połówką limonki.

Grillowane banany w panierce kokosowej Grillowane banany w panierce kokosowej 2 Grillowane banany w panierce kokosowej 3 Grillowane banany w panierce kokosowej 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>