Garnek, w którym gotuje się szybciej, łatwiej i zdrowiej

Dania jednogarnkowe to idealna propozycja do codziennego menu, sprawdzająca się zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowego. Najszybciej przygotujemy je w warunkach próżniowych, a takie zapewnia nowoczesny garnek Florina Deli Cook.

W dzisiejszych czasach wszystkim zależy na tym, żeby gotować smacznie, zdrowo i różnorodnie, a jednocześnie nikt (nawet kulinarni pasjonaci) nie chce spędzać w kuchni długich godzin. Te z pozoru sprzeczne oczekiwania można pogodzić dzięki odpowiednim naczyniom i technikom kulinarnym. Zalicza się do nich garnek Florina Deli Cook, umożliwiający gotowanie metodą próżniową.

Jeden garnek, wiele korzyści
Używając tego nowoczesnego naczynia skracamy czas gotowania aż o 30%. Dodatkowo, nasze dania zachowują naturalny smak i aromat. Nie tracą też tylu minerałów, witamin i innych składników odżywczych, co podczas gotowania w tradycyjnym garnku (ich straty w przypadku warzyw sięgają wtedy 25%!). Atutem garnka Florina Deli Cook jest także przezroczysta pokrywa z hartowanego szkła, którą można podnosić w dowolnym momencie,  sprawując pełną kontroli nad przyrządzaną potrawą. Opatentowany zawór w kilka sekund reguluje bowiem ciśnienie. Naczynie ma też silikonowy rant zwiększający jego szczelność oraz specjalną powłokę, która zapobiega przywieraniu potraw. Dodajmy, że garnek Florina Deli Cook ma dużą pojemność (4,2 l) i można go używać na kuchenkach dowolnego typu.
Naczynie kosztuje 235 zł i jest do  nabycia w sklepie internetowym www.zasmakujradosci.pl oraz w sklepach stacjonarnych na terenie kraju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *