EnerBiO zdrowe, ekologiczne i smaczne przekąski

Jeśli chcecie zadbać o linię oraz zwiększyć odporność organizmu w okresie zimowym proponujemy zastąpienie ciastek i innych słodkości zdrowymi, bogatymi w witaminy i mikroelementy przekąskami EnerBiO.  Produkty EnerBiO są zdrowe, ekologiczne – posiadają certyfikat Bio-Siegel oraz unijne logo „zielony listek” dla produktów ekologicznych. Część z nich jest polecana weganom (logo Vegan Society) oraz osobom z celiakią i uczuleniem na gluten (logo Glutenfrei). Żeby otrzymać te certyfikaty, producent musi spełniać restrykcyjne normy – w wypadku żywności ekologicznej dotyczą one ograniczenia używania chemii. Produkty EnerBiO są dostępne w sieci ROSSMANN na terenie całego kraju.
EnerBiO mieszanka orzechów włoskich i żurawiny
To idealny dodatek do codziennych śniadań, a nawet świątecznych ciast. Orzechy włoskie zawierają kwasy omega-3, które pozytywnie wpływają na pracę naszego mózgu i wzroku, a także zwiększają odporność. A dzięki zawartości witamin A i E – poprawiają wygląd naszej cery. Mają też właściwości wzmacniające włosy. Natomiast żurawina dostarczy dawkę błonnika, witamin B1, B2, C, wapnia, fosforu, miedzi i jodu.

Gramatura: 150 g

Cena: 11,99 zł

1

EnerBiO drobne płatki owsiane
Płatki to niezbędny składnik samodzielnie przygotowywanego musli, świetny dodatek do śniadań (np. omletów) czy domowych wypieków. Zawierają dużą ilość błonnika, który poprawiając pracę jelit. Należy pamiętać o zmiękczaniu wodą płatków przed zjedzeniem, bo dzięki temu organizm łatwiej je przyswoi.

Gramatura: 500 g

Cena: 7,99 zł

2

EnerBiO kawałki mango (8,99 zł/75 g)
Nie zawierają substancji konserwujących i nie były siarkowane (proces siarkowania konserwuje produkty, powodując jednak utratę witamin). Są dość słodkie, więc to najlepsza alternatywa dla łasuchów szukających zdrowej przekąski. Są bogate w witaminy (A, C, E i wybrane z grupy B) i błonnik. Mango obniża poziom cholesterolu, pozytywnie wpływa na system nerwowy człowiek i wzmacnia odporność.

Gramatura: 75g

Cena: 8,99 zł

3

EnerBiO ciasteczka orkiszowo-owsiane
Kruche, delikatne, będące idealnym deserem do poobiedniej kawy czy herbaty. Zawierają błonnik korzystny dla układu trawiennego. Produkt zawiera cynamon, który zmniejsza wydzielanie insuliny, a co za tym idzie obniża poziom cukru we krwi.

Gramatura: 125 g

Cena: 6,99 zł

4
EnerBiO chipsy jabłkowe
Wyprodukowane z wysokiej jakości ręcznie zbieranych jabłek. Mają naturalny kolor dzięki starannemu i delikatnemu suszeniu. Świetna przekąska, która zastępuje coś słodkiego. Jeśli zjemy paczkę chipsów, to tak jak byśmy zjedli nawet kilka świeżych jabłek.

Gramatura: 70 g

Cena: 8,99 zł

5

EnerBiO wafelki ryżowe z polewą czekoladową
Nie zawierają glutenu. Prawdziwy hit dla fanów sportów zimowych, którzy w czasie intensywnego wysiłku potrzebują szybko przyswajalnych węglowodanów i pobudzających substancji z pełno-mlecznej czekolady. Są produkowane z wyselekcjonowanego, pełnoziarnistego ryżu.

Gramatura: 60 g

Cena: 4,99 zł

7
Bleib Gesund suszone morele niesiarkowane
Bardzo dobre uzupełnienie do musli, jogurtu lub gotowanych potraw. Morele są bogate w błonnik, nie zawierają siarki (nie są konserwowane siarką) najważniejsze – zawierają tylko naturalny cukier z owoców. Mają niską zawartość tłuszczu i sodu. A im mniej sodu, tym łatwiej utrzymać prawidłowe ciśnienia krwi.

Gramatura: 150 g

Cena: 11,39 zł

6
PONIŻEJ ZNAJDUJE SIĘ INFORMACJA O POSZCZEGÓLNYCH CERTYFIKATACH.

Certyfikat Bio-Siegel (od 2001 roku)
Najpowszechniej wykorzystywany symbol do znakowania żywności ekologicznej. Aby dany produkt mógł być oznaczonym tym certyfikatem musi spełnić następujące kryteria: co najmniej 95 proc. surowców pochodzi z upraw ekologicznych, nie wykorzystano w nim syntetycznych pestycydów, wzmacniaczy smaku, sztucznych aromatów, barwników, emulgatorów, nawozów sztucznych, organizmów modyfikowanych genetycznie, nie użyto promieniowania jonizującego w celu konserwacji środków spożywczych.a

Unijne logo produktów ekologicznych (od 2010 roku)
Logo używane dla produktów wytworzonych według norm ekologicznych Unii Europejskiej, czyli takich, których 95 proc. składników pochodzi z rolnictwa ekologicznego. Obok logo jest widoczny kod, który składa się z trzech części oznaczających: kraj, w którym przeprowadzona została ostatnia kontrola procesu przetwórstwa, obowiązujące w tym kraju oznaczenie gospodarki ekologicznej, instytucję przeprowadzającą kontrolę.

b
Vegan Society (od 1944 roku)
Znak przyznawany przez organizację Vegan Society zarejestrowaną w Wielkiej Brytanii. Produkty z tym logo są odpowiednie dla wegan, wegetarian oraz osób z nietolerancją laktozy. Certyfikat daje gwarancję, że produkty, które go posiadają spełniają szereg standardów zgodnych z ideą weganizmu: nie zawierają składników zwierzęcych, nie są testowane na zwierzętach oraz są wolne od składników roślinnych pochodzących z genetycznie modyfikowanych upraw (GMO).

c

Certyfikat Glutenfrei (od 1974 roku)
Przyznawany przez Niemieckie Towarzystwo Celiakii, które zrzesza ponad 42 tys. osób. Przekreślony kłos znajduje się na produktach, które mogą spożywać osoby chorujące na celiakię, a także konsumenci, którzy są uczuleni na gluten lub przestrzegają diety bezglutenowej.

d

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *