Szklanka 350 ml – 1 porcja
-
1 torebka Rosehip, Hibiscus & Cherry Ahmad Tea
- 250 ml gorącej wody
- 1 łyżka soku jabłkowego
- świeże liście mięty
- cienkie kawałki jabłka
- kostki lodu
Dzbanek – 4 porcje
-
3 torebki Rosehip, Hibiscus & Cherry Ahmad Tea
-
750 ml gorącej wody
- 3 łyżki soku jabłkowego
- świeże liście mięty
- cienkie kawałki jabłka
- Kostki lodu
Mrożoną herbatę na bazie Rosehip, Hibiscus & Cherry Ahmad Tea przygotowujemy zgodnie tradycyjną metodą zalecaną na opakowaniu. Torebkę zalewamy gorącą wodą i parzymy przez 3-5 minut. Po tym czasie wyjmujemy torebkę herbaty i studzimy napar. Dodajemy kostki lodu i sok jabłkowy. Dekorujemy listkami mięty i kilkoma plasterkami jabłka.
Więcej informacji na temat Ahmad Tea London można znaleźć na stronie www.ahmadtea.pl