Dzika róża w objęciach hibiskusa – mrożony napój domowej roboty

Szklanka 350 ml – 1 porcja

  • 1 torebka Rosehip, Hibiscus & Cherry Ahmad Tea

  • 250 ml gorącej wody
  • 1 łyżka soku jabłkowego
  • świeże liście mięty
  • cienkie kawałki jabłka
  • kostki lodu

Dzbanek – 4 porcje

  • 3 torebki Rosehip, Hibiscus & Cherry Ahmad Tea

  • 750 ml gorącej wody

  • 3 łyżki soku jabłkowego
  • świeże liście mięty
  • cienkie kawałki jabłka
  • Kostki lodu

Mrożoną herbatę na bazie Rosehip, Hibiscus & Cherry Ahmad Tea przygotowujemy zgodnie tradycyjną metodą zalecaną na opakowaniu. Torebkę zalewamy gorącą wodą i parzymy przez 3-5 minut. Po tym czasie wyjmujemy torebkę herbaty i studzimy napar. Dodajemy kostki lodu i sok jabłkowy. Dekorujemy listkami mięty i kilkoma plasterkami jabłka.

Więcej informacji na temat Ahmad Tea London można znaleźć na stronie www.ahmadtea.pl

Mrożona herbata_Ahmad Tea_Dzika Róża (2)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *