Dzien_Otwarty_small 2

Dzień Otwarty w CookUp

CookUp, sieć studiów kulinarnych szykuje nie lada gratkę dla nastolatków i ich rodziców. 25 czerwca dwaj wyśmienici szefowie kuchni Łukasz Konik i Tomek Królikowski poprowadzą bezpłatne warsztaty dla młodzieży. W planie kulinarna podróż po całym świecie – warsztaty ze zdrowych, sezonowych street foodowych przekąsek i smakowanie do woli. Przy szklance rabarbarowej lemoniady zajadając przygotowane smakołyki będzie można poznać szczegóły dotyczące autorskiego kursu gotowania dla młodzieży – CookUp Youth, który startuje już od września.

Tym razem CookUp przygotował propozycję dla wszystkich nastolatków. Jedyny w Polsce autorski półroczny kurs gotowania od podstaw przeznaczony dla młodzieży w wieku 13-17 lat. Start zajęć zaplanowany jest na wrzesień 2016 r. W programie: 10 spotkań składających się z części teoretycznej i praktycznej, 35 godzin gotowania, 45 potraw i 2 doświadczeni szefowie kuchni – Łukasz Konik oraz Tomek Królikowski. Na koniec kursu każdy z uczestników przystąpi do egzaminu.

Przyjdź do CookUp na darmowe warsztaty street food

Wszelkie informacje na temat CookUp Youth będzie można uzyskać podczas dnia otwartego już  25 czerwca. Łukasz Konik i Tomasz Królikowski poprowadzą bezpłatne warsztaty z przygotowania sezonowych street foodowych przekąsek (wege burgery, spring rollsy, hummusy, kofty itp.). W swobodnej atmosferze, przy szklaneczce lemoniady rabarbarowej będzie można porozmawiać z prowadzącymi oraz twórcami CookUp Youth i uzyskać więcej informacji na temat kursu, a przede wszystkim – zobaczyć jak można poczuć się gotując w pełni wyposażonej kuchni pod okiem doświadczonych szefów kuchni.

Spotkanie odbędzie się 25 czerwca (tj. sobota) w siedzibie CookUp na Mokotowie przy ul. Racławickiej 99 (dokładny adres na stronie www.cookup.pl) i potrwa pięć godzin od 11:00 do 16:00. Nie obowiązują sztywne godziny przyjścia i wyjścia. Wydarzenie ma charakter otwarty i jest bezpłatne.

Więcej informacji na stronie www.cookup.pl oraz na studio@cookup.pl

Link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/1794340470797619/

CookUp to trzy studia kulinarne – dwa w Warszawie i jedno w Poznaniu, w których odbywają się warsztaty, pokazy, prezentacje, konferencje kulinarne oraz prywatne śniadania, obiady i kolacje z gotowaniem na żywo, jak również sesje zdjęciowe oraz wydarzenia integracyjne.

Informacja o szefach kuchni:

Łukasz Konik szef kuchni Uzdrowiska Konstancin Zdrój, znany z programu Pytanie na śniadanie TVP2, jest pasjonatem kuchni molekularnej, absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie. W 2009 r. Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła Łukasza jako najmłodszego szefa kuchni do swego grona. W CookUp prowadzi zajęcia z przygotowania potraw mięsnych oraz z nowych technik kulinarnych.

Tomek Królikowski fachu uczył się pracując w restauracjach w Londynie (m.in. w Royal Society, Royal College of Surgeons oraz dla British Library) i Mediolanie. Przez wiele lat był szefem kuchni kultowej restauracji Słony w Warszawie. W pracy zwraca szczególną uwagę na produkty lokalne i sezonowe. To nie wszystko – szef Tomasz ma doświadczenie w prowadzeniu kursów kulinarnych dla młodzieży, które prowadził w Londynie.

Dzien_Otwarty_small

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>