Dziarskie Jarskie pasztety od Pekpolu

Znane z wysokiej jakości wędlin Zakłady Mięsne Pekpol wzbogaciły swoją ofertę o wyroby przeznaczone dla wegetarian i wszystkich, którzy chcą urozmaicić codzienny jadłospis w produkty roślinne.

Mowa o linii pieczonych pasztetów „Dziarskie Jarskie”, powstających w 100 proc. ze świeżych warzyw. – Jako firma obserwujemy zmieniające się preferencje konsumentów, analizujemy trendy i staramy się tworzyć ofertę, spełniającą oczekiwania klientów. Także tych, którzy preferują dietę bezmięsną. Dlatego też postanowiliśmy przygotować linie produktową opartą wyłącznie na warzywnym składnikach – mówi Małgorzata Wódkiewicz, kierownik marketingu ZM Pekpol Ostrołęka. Poza nimi i naturalnymi przyprawami nowości nie zawierają żadnych substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku ani sztucznych barwników. Konsumenci dostali do wyboru cztery warianty pasztetów: z brokułami, z żurawiną, z selerem oraz z marchwią i soczewicą. Każdy z nich cechuje się nie tylko świetnym składem, ale też kremową konsystencją oraz wyśmienitymi walorami smakowymi. Pasztety z linii „Dziarskie Jarskie” można jeść zarówno na zimno (idealnie pasują do pełnoziarnistego oraz pszennego pieczywa), jak i na ciepło (wystarczy kilka minut w piekarniku lub na patelni i pożywny przysmak gotowy).
Cena: ok. 6,00 zł za porcje o wadze 210-220 g.

Producent: ZM Pekpol Ostrołęka
Więcej informacji na stronie: www.pekpol.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *