Osobom, które szukają niestandardowego towarzystwa dla mięsiw (na przykład tych z grilla) oraz serów polecamy cebulę karmelizowaną z Bacówki.
Bazę tej wyrazistej w smaku, słodko-kwaśnej kompozycji stanowi rozdrobniona, czerwona cebulka karmelizowana na cukrze trzcinowym oraz miodzie, wzbogacona dodatkiem octu winnego oraz balsamicznego, a także oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i szczypty soli. Z tych starannie dobranych i harmonijnie połączonych składników najwyższej jakości powstał wyśmienity dodatek do mięs (zarówno tych serwowanych na zimno jak i na ciepło) oraz serów. Nowość w ofercie firmy Bacówka Towary Tradycyjne idealnie sprawdzi się m.in. podczas trwającego obecnie sezonu grillowego. Cebula zamknięta została w eleganckim, a przy tym poręcznym słoiczku, który efektownie prezentuje się na stole i może być bez trudu zabrany na piknik czy spotkanie przy ruszcie. Żeby ją kupić trzeba udać się do jednego ze sklepów firmowych lub franczyzowych sieci Bacówka. Cena: 11,50 zł za 200 g.
Z czego słynie Bacówka
Działalność firma Bacówka Towary Tradycyjne rozpoczęła się 17 lat temu w niewielkiej miejscowości Rajbrot nieopodal Krakowa. Oferowane przez nią wyroby słyną z wyjątkowego aromatu i niezapomnianego smaku. Dzieje się tak za sprawą nawiązania do dawnych, sprawdzonych receptur, a także wykorzystywania składników najwyższej jakości. Firma skupia się na produkcji tradycyjnych wędlin oraz wyrobów garmażeryjnych. W jej ofercie znajdziemy także wyśmienite, domowe przetwory czy nabiał, pochodzące od lokalnych dostawców. Wszystkie te wyroby sprzedawane są w sieci blisko 40 sklepów firmowych i franczyzowych pod szyldem Bacówka Towary Tradycyjne, zlokalizowanych w województwach: małopolskim, śląskim, dolnośląskim, podkarpackim, świętokrzyskim, łódzkim i mazowieckim.
Szczegółowe informacji o firmie, jej ofercie oraz sieci sklepów wraz z ich listą znajdują się na stronie: www.bacowkatowary.pl