Cukier smakowy wykorzystywany jest niemal w 90% przepisów na ciasta i desery, co stawia go na drugim miejscu wśród przypraw do nich (zaraz po proszku do pieczenia). Ale nie każdy cukier gwarantuje wypiekom tak samo intensywny zapach i bogaty smak.
Pod tym względem równych sobie nie mają nowe cukry marki Delecta. Są one w 100% naturalne i cechują się najwyższą na rynku zawartością dodatków, dzięki czemu wzbogacają wypieki (i nie tylko wypieki) niezwykłym smakiem oraz mocnym aromatem. Ich oferta obejmuje sześć propozycji.
Cukier z pokruszoną laską wanilii (najpopularniejszą i najszlachetniejszą z przypraw, zawierający jej aż 10%) doskonale sprawdzi się w wielu rodzajach ciast (kruchych, drożdżowych, sernikach, babeczkach), ale też naleśnikach, kremach, przetworach i pastach owocowych, a nawet kawie. Równie wszechstronne zastosowanie mają cukier ze skórką cytrynową oraz cukier ze skórka pomarańczową, których cząstki stanowią w nich aż 30%. Cynamonowy, kryjący w sobie 40% mielonego cynamonu w szczególności polecany jest do wypieków i przetworów z jabłkami (z szarlotką na czele), ale też napojów i grzanego wina. Cukier o smaku kokosowym oraz migdałowym (poza ciastami, deserami i daniami na słodko) sprawdzą się jako dodatki do ponczu, kawy, likierów czy koktajli. Opakowania, których zawartość aromatyzuje ok. 1 kg wypieku kosztują w granicach 2,00 zł.
Producent: Bakalland
Więcej informacji na stronie: www.delecta.pl